UNICEF: Meksika'dan ABD'ye geçmek isteyen çocukların sayısı 9 kat arttı

UNICEF, 2021'in başından bu yana Meksika'dan ABD'ye geçmen isteyen çocukların sayısının dokuz kat arttığına dikkat çekti. Çoğu çocuğun, sınırı ebeveynsiz geçmeye çalıştığı aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Meksika'dan ABD'ye geçmeye çalışan çocukların sayısının 2021'in başından bu yana dokuz kat arttığını kaydetti. Birçok çocuğun Meksika-ABD sınırını ebeveynsiz geçmeye çalıştığını aktaran UNICEF, 2021'in başında 380 olan sayının 3 bin 500'ü aştığını belirtti.

'ÇCOUKLARIN ACI ÇEKTİĞİNİ GÖRMEK ÇOK ÜZÜCÜ'

"ABD ile Meksika sınırında, bebekler de dahil olmak üzere, bu kadar fazla küçük yaşta çocuğun acı çektiğini görmek çok üzücü" diyen UNICEF'in Latin Amerika ve Karayipler Bölge Direktörü Jean Gough, Meksika'da bulunan göçmen barınma tesislerinin 'aşırı kalabalık' olduğuna dikkat çekti. Gough, çocukların çoğunlukla Honduras, Guatemala ve El Salvador'dan geldiğini söyledi.

GÖÇMEN SINIRINI DEĞİŞTİRMEDİ

Selefi Donald Trump'ın, göçmen karşıtı politikalarını tersine çevirecek adımlar atma sözüyle görevine başlayan ABD Başkanı Joe Biden, şubat ayında yükselteceğini duyurduğu göçmen kabul sayısını değiştirmemiş ve bu sayının 15 binle sınırlı kalacağı açıklanmıştı. Daha önce, şubat ayında bu sınırı 62 bin 500'e çıkaracağını söyleyen Biden, bir sonraki mali yıl için ise yıllık göçmen kabul sınırının 125 bine yükseltileceğini duyurmuştu. Ancak geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, 'şimdilik sınırın yükseltilmesinin olası görünmediği' belirtildi.

ABD'ye senelik ne kadar göçmen kabul edileceği her yıl hükümet tarafından belirleniyor. Eski başkan Trump, her yıl ülkeye kabul edilecek göçmen sayısı limitini düşürmüş ve 15 bine çekmişti. Trump'ın göreve geldiği 2016 yılında bu sınır, 85 bin olarak belirlenmişti. (DIŞ HABERLER)