UNICEF: Bazı Taliban temsilcileri, kız çocukların okula gitmesini destekliyor

UNICEF'i Afganistan saha sorumlusu Mustafa Ben Mesud, kız çocukların okula gitmesi konusunda şu ana dek Taliban engeliyle karşılaşmadıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Afganistan'da kontrolü ele geçiren Taliban temsilcilerinin kız çocukların okula gitmesini desteklediğini duyurdu. UNICEF Afganistan'ın saha operasyonları şefi Mustafa Ben Mesud, Taliban'ın bazı yerel yöneticilerinin kadın ve kız çocukların eğitimi konusunda üst düzey yetkililerden 'yönlendirme beklediğini', bazılarının ise kız çocukların okula gitmesini desteklediğini söyledi.

'TALİBAN'LA TEK BİR SORUNUMUZ OLMADI'

Afganistan'ın birçok bölgesinde yardımlarını sürdüğünü aktaran Ben Mesud, UNICEF'in Taliban temsilcileriyle iş birliği için 'umutlu olduğunu' belirtti. Cenevre'de konuşan yetkili, "Saha ofislerinde Taliban'la tek bir sorunumuz olmadı" diyerek, 13 saha ofisinden 11'inin şu anda faaliyette olduğunu da sözlerine ekledi.

Öte yandan, Kabil merkezli Tolo News kanalı, yayınlarına kadın spikerlerle devam edildiğini açıkladı. Kanalın yöneticisi Miraqa Popal, Twitter paylaşımında "Bugün kadın spikerlerle yayınımıza kaldığımız yerden devam ettik" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)