Umut Bulut ligin en fazla forma giyen oyuncusu olmaya çok yakın

Malatyasporlu Umut Bulut, Süper Lig'de bir maça daha çıkarsa 504. kez forma giymiş olacak ve Süper Lig tarihinde en çok forma giyen futbolcu olacak. 37 yaşındaki Bulut, geriye kalan 503 maçta 163 gol attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Malatyasporlu Umut Bulut, Süper Lig'de bir maça daha çıkarsa lig tarihinin en çok maç yapan oyuncusu olacak. Kariyerinde 503 maça çıkarak Oğuz Çetin'in rekorunu egale eden Bulut, 20 yıldır profesyonel futbol oynuyor.

İlk kez 2001'de profesyonel olan 37 yaşındaki Umut Bulut, Süper Lig'de 17 sezonda 503 kez forma giydi. Geçen sezonun devre arasında Yeni Malatyaspor'a gelen Umut Bulut, geçen haftaki Antalyaspor maçıyla 503. maçına çıktı. Deneyimli forvet, 20 Şubat Cumartesi günü Konyaspor'a karşı sahaya çıkması halinde 504 maçla Süper Lig'de en fazla forma giyen oyuncu olacak.

100'LER KULÜBÜNE 10 YIL ÖNCE GİRDİ

Süper Lig'de 100 gol barajını 2010-2011 sezonunda Trabzonspor'la geçen Bulut, ligde toplam 163 gol kaydetti. Bulut'un bu sezon Malatyaspor formasıyla Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 2'şer golü var.

Bulut kariyerinde 503'ü Süper Lig, 32'si Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1), 25'i Avrupa Şampiyonası Elemeleri (Ümit Milli Takım maçları da dahil), 10'u da Dünya Kupası Elemeleri olmak üzere toplam 754 kez forma şansı buldu. Bu maçlarda 235 kez fileleri havalandırdı. 

Süper Lig'de forma giydiği 503 karşılaşmada 6 kırmızı, 54 sarı kart gören Bulut, 2011-2012 sezonunda Fransa'nın Toulouse takımında 32 maçta 5 gol attı, 1 kez sarı kart gördü.

'AKLIMA GELMEZDİ'

Muhtemel rekor hakkında konuşan Umut Bulut, 10 yaşında da Ankara'da Petrol Ofisi formasıyla yeşil sahalara adım attığını söyledi ve "Futbola başladığımda 'Süper Lig'de böyle bir rekor kıracaksın' deseler aklıma gelmezdi" ifadelerini kullandı. Süper Lig'de en çok forma giyen isimlerden Oğuz Çetin ile Rıza Çalımbay'ı da tebrik eden Bulut, onlar kadar maç oynamanın gururunu yaşadığını belirtti ve şöyle konuştu:
"Böyle bir gururu yaşadığım için tabii ki çok mutluyum. İstikrarlı şekilde bugüne gelmek mutluluk verici. Yeni Malatyaspor formasıyla bu rekora ulaşmak gurur verici bir şey. Hem şehre hem taraftarlara, bu gururu bana güvenenlere ve kendime yaşattığım için mutluyum." 

Emeklilik sorusunu da yanıtlayan tecrübeli futbolcu "Şu anda futbolu bırakmak gibi bir düşüncem yok. Sezon sonunda hayat neyi gösterir bilemiyorum. Bıraktığımda teknik adam olarak sporun içinde futbola hizmet etmeyi isterim. Futbolun içinde kalmak istiyorum" diye konuştu. 

SCHALKE'YE ATTIĞI GOLÜ UNUTAMIYOR

Kariyerinde kendisinde iz bırakan anlardan bahseden Bulut, Trabzonspor'da oynarken 2010 yılında Fenerbahçe'yi 3-1 yendikleri Türkiye Kupası finalini unutamadığını söyledi ve "Maçta attığım gol de çok önemliydi, anlamlıydı" dedi. Unutamadığı gollerle ilgili ise "Futbolculuk hayatımda unutamadığım golde ilk sıraya Galatasaray formasıyla Schalke'ye attığım golü koyarım" diye konuştu. (AA)