Ümit Özdağ’ı protesto eden Suriyeli öğrenci: Beni yumrukladılar

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ’ı Bilkent Üniversitesi'nde protesto edenler arasında bulunan Suriyeli bir öğrenci, dışarıda partiden bir görevli tarafından yumruklandığını açıkladı.

Fotoğraf, protesto videosundan alınmıştır.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı Bilkent Üniversitesi'nde protesto edenler arasında bulunan Suriyeli bir öğrenci, protestodan sonra arkadaşının unuttuğu çantayı almak için salona döndüğünde zorla dışarıya çıkarıldığını ve burada Zafer Partisi'nden bir görevli tarafından kendisine yumruk atıldığını söyledi.

Bilkent Üniversitesinde Atatürkçü Düşünce Topluluğunun düzenlediği söyleşiye katılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, öğrencilerin protestosuyla karşılaşmıştı. “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atan öğrenciler topluca salonu terk etmişti.

Bilkent Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve İnsan Hakları Toplulukları, etkinlikten iki gün önce Ümit Özdağ’ı üniversitede neden istemediklerine dair yayımladıkları bildiride, "ırkçılık kültürünün ve sığınmacı/göçmen karşıtlığının giderek yaygınlaştığı bugünlerde, Ümit Özdağ’ın tamamıyla bu konuya endeksli söylemlerde bulunduğuna ve bu durumun uluslararası öğrenci profilinden dolayı Bilkent Üniversitesi'ndeki yoğunlaşan karşıtlığın şiddete dönüşebilme tehlikesi oluşturduğuna" dikkat çekilmişti.

KADIN ÖĞRENCİDEN 'İDEOLOJİK' DİYE PARKASINI ÇIKARMASINI İSTEDİLER

Evrensel'e konuşan Kadın Çalışmaları Topluluğu Yönetici Bilge Karakoyun, Özdağ’ın kendileri hakkında yaptığı paylaşımdan sonra sayısız "taciz, tecavüz ve ölüm" tehdidi aldıklarını anlattı.

1 milyondan fazla takipçiye sahip olan bir siyasetçinin böyle bir harekette bulunmasının 'halkı kin ve düşmanlığa sürüklemek' olduğunu ifade eden Karakoyun, tehditler karşısında okul yönetiminden koruma talep ettiklerini söyledi. Ancak güvenlik müdürünün kendilerini ofisine çağırdığını; odasında bazı yönetim kurulu üyelerinin, giydikleri kıyafeti (parka) "ideolojik bağlantıları olması" gerekçesiyle çıkarttırdığını anlatan Karakoyun, kendilerine arkalarında olduklarını söylediklerini ancak "uslu olmalarının faydalı olacağını" eklediklerini söyledi.

'OKULDA BİRÇOK GÖÇMEN ÖĞRENCİ VAR'

Ayrıca kendilerine gelen bir mesajda Suriyeli bir öğrencinin Zafer Partisi destekçileri tarafından darbedildiğini söylediğini paylaşan Karakoyun, “Okuldaki göçmen ve sığınmacı öğrenci sayısı göz önüne alındığında, burada gerçekleşen etkinliğin tüzüğe aykırı olması bir yana, daha sonrasında gerçekleşen şiddet içerikli olaylarda Suriyeli bir öğrencinin okula dışarıdan giren Zafer Partisi destekçisi tarafından darbedilmesi, böyle bir bildiri yayımlamakta neden haklı olduğumuzu net biçimde ortaya koyuyor” dedi.

'IRKÇI NEFRET SALDIRISI'

Etkinlikte Ümit Özdağ’ı protesto eden Suriyeli öğrenci, nasıl darbedildiğini anlattı.

Güvenlik gerekçesiyle adını vermek istemeyen öğrenci, "Zafer Partisi liderinin söyleşisine katılmak için geldim ve onun ırkçı söylemine itiraz edip ve protesto ederek ayrıldım. Bu esnada puşimi (küffiye) takmıştım. Ayrıldıktan sonra arkadaşım çantasını içeride unuttuğunu söyledi, ben de oditoryumdan çantayı almak için geri döndüm. Bilkent güvenliği ile görüştüm ve girmeme izin verdiler. Daha sonra içeri girdiğimde arkadaşımın sırt çantasını almaya giderken Zafer Partisinden bir görevli hızla bana doğru yürüdü ve beni itti. Ona arkadaşımın çantasını alacağımı söyledim, cevap vermedi ve beni tekrardan itti. Sonra hâlâ konuşmaya çalıştığımı görünce bana iki yumruk attı. Videolarda da görüldüğü gibi tehditkâr bir şekilde elimi kaldırmadım. Ayrıca bağırmadım ya da potansiyel olarak tehlikeli bir eylemde bulunmadım. Bu da saldırının ırkçı bir nefret saldırısı olduğunu kanıtlıyor" dedi.

Daha sonra da tehditler aldığını söyleyen öğrenci, güvenliğe gittiğini ancak herhangi bir işlem yapılmadığını ve geçiştirildiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)