Ümit Özdağ: Sedat Peker'i ziyaret için BAE Büyükelçiliği'ne resmi mektup yazdım

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, kırmızı bültenle aranan Sedat Peker'le, BAE'de görüşmek için resmi mektup yazdığını açıkladı. Özdağ, ayrıca Peker'le görüştüğünü de aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, suç örgütü liderliği suçlamasıyla kırmızı bültenle aranan Sedat Peker ile görüşmek için Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) gitmek istediğini ve BAE Ankara Büyükelçiliği'ne bir mektup yazdığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ümit Özdağ TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Amasya'da Taşova ilçesinin Çambükü köyünde tarım arazisine organize sanayi bölgesi (OSB) kurulmasına karşı olan vatandaşların davet etmesi üzerine buraya gittiğini aktardı.

OSB'nin daha verimsiz bir arazide yapılması isteğine kendisinin de destek olduğunu ve konunun mahkemeye intikal ettiğini dile getiren Özdağ, mahkeme devam ederken 20 Ekim sabahı jandarmanın köyü basıp ekili alanı ve ağaçları tahrip ettiğini söyledi.

Sedat Peker'in bazı yolsuzluk iddialarında bulunduğunu hatırlatan Özdağ, dün BAE'nin Ankara Büyükelçiliği'ne resmi mektup yazarak Zafer Partisi Genel Başkanı ve milletvekili olarak BAE'yi ziyaret etmek ve Peker ile görüşmek istediğini bildirdiğini açıkladı.

Özdağ, "Yolsuzluğun boyutlarını en iyi bilenlerin başında gelen Sedat Peker'in tanık koruma programı kapsamında Türkiye'ye geri dönmesini sağlayacağız. Hatta Sedat Peker Türkiye'ye dönmeden önce kendisi ve ailesinin mevcut durumunu yerinde görmeyi arzu ediyorum. Tabii ki AK Parti'nin ziyaretimi ve Peker'le görüşmemi engellemek için büyük bir çaba harcayacağını da biliyorum ancak BAE yöneticilerinin bu baskılara boyun eğmeyeceğini umut ediyorum" dedi. 

Özdağ, bir gazetecinin sorusu üzerine büyükelçilikten cevap beklediğini, ayrıca Sedat Peker ile de görüştüğünü söyledi.

Özdağ, "Sedat Peker'le de görüştüm, durumu yerinde tespit edeceğiz ve Türk kamuoyuyla tespitlerimizi paylaşacağız" diye konuştu.

Ziyarete gideceklerin güvenliğinin nasıl sağlanacağı sorusuna Özdağ, "Onu da biz düşünelim" karşılığını verdi. (HABER MERKEZİ)