Ümit Özdağ: Akşener, 'atlayıp Kandil'e gitsem' demişti

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, "Akşener bana iki kez şu soruyu sordu: Helikoptere atlayıp Kandil’e gitsem, Duran Kalkan’a, Cemil Bayık’a sorsam, ulan siz ne istiyorsunuz anlatın" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı eleştiren Özdağ, "Altılı Masa'nın ortağı DEVA Partisi genel başkanı 'Anayasadan Türk kimliğine çıkaracağız' diyor. DEVA’nın tek başına savunduğu bir görüş değil. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, DEVA’nın bu açık şekilde söylediğini esasen güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye geçiş belgesinde söylemişler" ifadelerini kullandı. 

Özdağ, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, Medyascope'a yaptığı açıklamadaki "Ne bizim partinin ne başka bir partinin seçmeni kimsenin marabası değildir. Diyelim siz bir Kürt'sünüz. Ben, iktidar olduğumuzda diyeceğim ki ‘Ne istiyorsunuz’. Siz söyleyecekseniz. Sonra siz bana soracaksınız. ‘Siz ne istiyorsunuz’ diye. Sonra ikimiz ‘nasıl yani’yi konuşacağız" sözlerine de değindi.

'AKŞENER, KANDİL'E GİDEYİM DEDİĞİNDE ŞAKA YAPTIĞINI DÜŞÜNDÜM'

"Yeni bir açılım sürecini başlatmaktan bahsetti. Demek ki Sayın Akşener PKK ile oturup yeni bir terörle müzakere süreci başlatacak. Ben de buradan soruyorum: Sayın Akşener, PKK ile masaya oturduğunuz zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugünkü hukuksal yapısından hangi noktalarda taviz vereceksiniz?" diyen Özdağ, şunları söyledi:

"İYİ Parti'nin kuruluşu sırasında Akşener’le yapmış olduğumuz konuşmalarda bana iki kez şu soruyu sordu: 'Ümit Bey bir helikoptere atlayıp Kandil’e gitsem, Duran Kalkan’a ve Cemil Bayık’a sorsam, ulan siz ne istiyorsunuz anlatın bakalım'. İlk duyduğunda kulaklarıma inanamadım. Şaka yaptığını düşündüm ve Meral Hanım böyle bir şey olmaz. Böyle bir şey yaparsanız sizi hemen elinizi kolunuzu bağlarlar ilk mağaraya atarlar dedim ve aynı soruyu bir başka toplantıda tekrar sordu. Dışarıda bir daha söylememesi gerektiğini söyledim. Sonra bir daha bahsetmedim ama şimdi anlıyoruz ki Ruşen Çakır'a vermiş oldu demeçte seçimlerden sonra oturup konuşacağız ifadesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tekrar nasıl kuracaklarının pazarlığını PKK yapacaklar. Özetle Millet İttifakı 2002-2009 model bir Ak-Millet İttifakıdır."

'SADECE MANSUR YAVAŞ'I DESTEKLİYORUZ'

Zafer Partisi'nin Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti ile ittifak çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Özdağ, "Bu konuda da gerek sayın genel başkanlarla yapmış olduğumuz çalışmalarda, gerek genel başkan yardımcılarının sarf ettikleri mesailerde ciddi bir mesafe almış olduğumuzu ifade etmek isterim. Biz seçimlerde kendi adayımızı çıkarıyoruz. Sadece Mansur Yavaş ismini destekliyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)