Uluğ Enerji işçileri, TİS görüşmeleri tıkanınca iş bıraktı

DİSK Enerji-Sen üyesi Uluğ Enerji işçileri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yaşanan anlaşmazlığı protesto etti. İş bırakan işçiler, oturma eylemine başladı.

Google Haberlere Abone ol

Pelin Akdemir

BURSA - DİSK'e bağlı Enerji-Sen'e üye Uluğ Enerji işçileri, 9 bin 600 lira ücrete karşı oturma eylemine başladı. Bursa'daki UEDAŞ önünde bir araya gelen işçiler ve sendika temsilcileri, talepleri karşılanana kadar oturma eylemini süreceklerini söylediler.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerinde elektrik ve dağıtım perakende hizmetleri veren Uluğ Enerji şirketi işçilerinin, Mart 2022'den beri devam eden toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç çıkmadı.

Sendika, işçiler için taban ücret ve yan haklarla birlikte 17 bin lirayı geçen bir ücret talep ediyor. Şirket ise önceki asgari ücret 5 bin 500 lira üzerinden yüzde 50 bir zam uygulayarak 9 bin 600 lira ücret veriyor.

Bir yılı aşkın süredir eylemlerini sürdüren işçiler, 9 bin 600 liralık ücrete karşı bugün iş bıraktı. Sendika temsilcileri sabah saatlerinden itibaren Bursa UEDAŞ önünde, işçiler de bulundukları işletmelerde oturma eylemine başladı. Saat 18.00'de sendikanın yaptığı çağrıyla işçiler, şirket önünde bir araya geldi.

KESKİN: ARKADAŞLARIMIZ DİREK TEPELERİN HAYATINI KAYBEDİYOR

Enerji-Sen Genel Başkanı Süleyman Keskin, işçilerin 70 lira olan yemek ücretinin 90 liraya çıkarılacağının söylenmesi üzerine şirkete 70 lira gönderdiklerini dile getirdi.

"Arkadaşlarımız direk tepelerinde hayatlarını kaybediyor, sakat kalıyor. Bize reva gördükleri 9 bin 600 lira" diyen Keskin, sendikaya üye oldukları için işçilerin tehdit ve mobbinge uğradığını söyledi. Keskin, işçilerin talepleri karşılanana kadar oturma eylemini sürdüreceklerini belirtti.

ATSIZ: SENEDE 50 ARKADAŞIMIZI KAYBEDİYORUZ

Enerji-Sen Genel Sekreteri Emin Atsız, işçi sağlığı ve iş kurallarına uyulmadan kısa sürede arızaların giderilmesi, hızlı olmaları için işçilerin sürekli baskı ve mobbinge uğradığını ifade etti.

Atsız, "Ağır ve tehlikeli iş kolu olarak geçiyor. Senede 50 arkadaşımızı kaybediyoruz. Arkadaşlarımız 9 bin 600 liraya çalışmak istemiyorlar. Bu sektörde en düşük maaş alan yerlerden biri. Senelerdir ücretler işçiye danışılmadan oldubittiyle verildi. Haliyle işçi arkadaşlarımız asgari ücretle eş değer ücret aldılar" diye konuştu.

Emin Atsız, şirketin işçilerin kabul edeceği bir ücret vermeden TİS'e imza atmayacaklarını söyledi.