Ülkü Ocakları'nın eski başkanları Kılıçdaroğlu için sahaya inecek

Ülkü Ocakları'nın partisiz eski başkanlarından oluşan 'Ülkücü Tavır Platformu'nun Sinan Ateş’e yapılan suikastle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısındaki rakibi destekleyecekleri iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ülkü Ocakları'nın eski başkanlarının, Millet İttifakı'nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim kampanyasına destek vereceği belirtildi.

Kısa Dalga yazarı Sedat Bozkurt, bugünkü yazısında, MHP’den ihraç edilen ya da istifa eden partisiz Ülkü Ocakları'nın eski başkanlarından oluşan 'Ülkücü Tavır Platformu'nun harekete geçtiğini kaleme aldı.

'Saray gergin hem de çok gergin' başlıklı yazının ilgili bölümü şöyle:

"Erdoğan karşısındaki en güçlü adayı desteklemek için prensip kararı alan platform, bu desteğini somutlaştırdı. Türkiye genelinde ülkücülerin Kılıçdaroğlu’na oy vermelerini sağlamaya çalışacaklar. Bunun için de ellerinde çok güçlü bir gerekçe de var; MHP içinde ciddi kırılma yaratan eski yol arkadaşları Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’e yapılan suikast ve bunu çözme sözü veren Kılıçdaroğlu. Bir hafta sonra Ankara’da toplanacak olan Platform, seçime kadar kullanacakları zeminleri belirleyecek, medyayı kullanmayı ya da il il, ilçe ilçe dolaşmayı karara bağlayacaklar. Hedeflerinde sadece Erdoğan ile AKP yok, MHP yönetimi de var." (HABER MERKEZİ)