Ukrayna'ya gitmeye çalışan Güney Koreli asker tutuklandı

Güney Kore ordusu Ukrayna'da savaşa katılmak isteyen bir deniz subayının ülkeye girmeye çalıştığı ancak başaramayıp geri dönmesi üzerine tutuklandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Koreli bir deniz subayının Ukrayna'da savaşa katılmak için ülkeye girmeye çalıştığı ancak Polonya-Ukrayna sınırından geri çevrilince ülkesine geri döndüğü ve tutuklandığı duyuruldu.

AFP'nin haberine göre, Güney Kore ordusuna bağlı Deniz Piyadeleri'nden bugün yapılan açıklamada, ordu mensubu bir deniz subayının izinsiz olarak ülkeden ayrılıp Ukrayna'ya girmeye çalıştığı, ülkeye dönmesi üzerine tutuklandığını duyurdu.

İsmi açıklanmayan askerin 21 Mart'ta görevdeyken Güney Kore'den izinsiz ayrıldığı belirtilen açıklamada, "Görevi neden bıraktığını araştırdıktan sonra yasa ve yönetmeliklere uygun sert önlemler uygulayacağız" denildi. Güney Kore'nin Yonhap haber ajansı ise deniz subayının Ukrayna ordusuna katılmak için Polonya'ya uçakla gittiği, Polonya-Ukrayna sınırından giremeyince ülkesine geri döndüğünü duyurdu. 

Güney Kore Dışişleri Bakanlığı geçen hafta yaptığı açıklamada, Ukrayna saflarında savaşan bir vatandaşın öldüğü yönünde bilgi verildiğini ve ülkede dört Güney Korelinin olduğunu tahmin ettiklerini duyurmuştu. Güney Kore güvenlik endişeleri gerekçesiyle yurttaşlarının 24 Şubat'tan itibaren Ukrayna'ya seyahat etmesini yasaklamıştı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler ukrayna güney kore