Ukrayna'nın doğusunda hava saldırıları: 'Yabancı paralı askerlerin tesisleri hedefte'

Rusya ordusu Ukrayna'nın doğusundaki Harkov, Mikolayiv ve Dnipro kentlerine hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. Açıklamada, yabancı paralı askerlerin tesislerinin hedef alındığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'ya saldırılarını doğu bölgelerinde yoğunlaştıran Rusya'dan son füzeli saldırılara ilişkin açıklama yapıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Dnipro, Mikolayiv ve Harkov bölgelerinde dün ve bu sabah bazı noktaların hedef alındığı hava saldırılarını üstlendi. Açıklamada, saldırıların yabancı paralı askerlerle neonazi grupların bulunduğu askeri tesislere yapıldığı iddia edildi. 

'NEONAZİ TABURLAR HEDEF ALINDI'

Reuters haber ajansının Rus haber ajansı TASS'dan aktardığına göre, Savunma Bakanlığı sözcüsü Tümgeneral Igor Konaşenkov yaptığı açıklamada, "Dnipro bölgesinin Zvonetske köyünde gece boyunca yüksek hassasiyetli füzeler, yabancı paralı askerlerden oluşan bir takviye birliğin gönderildiği Dnipro'daki Neonazi taburunun karargâhını ve üssünü yok etti" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Mikolayiv ve Harkov'da askeri havaalanlarının hava saldırılarıyla hedef alındığı ifade edilerek "Mikolayiv ve Harkov bölgesindeki Çuhuiv askeri havaalanına havadan fırlatılan füzeler, Ukrayna S-300 uçaksavar füze sistemlerinin rampalarını imha etti" denildi.

DNİPRO'DA SANAYİ TESİSİNE SALDIRI

Ukrayna'nın Donbass bölgesindeki Dnipro kentinde bu sabah füzeli saldırılar yapıldığı açıklanmıştı. Dnipro bölgesel askeri idaresinin başkanı Valentyn Rezniçenko bugün yaptığı açıklamada, "Dnipro'ya yönelik Rus saldırıları altyapıyı tahrip etti, bir kişi yaralandı, kurtarma ekipleri yangını söndürmek için saatlerce çalıştı" dedi. Dnipro'nun doğusundaki Pavlohrad bölgesindeki bir sanayi tesisine füzeler atıldığını belirten Ukraynalı askeri yetkili, can kaybı yaşanmadığını belirtti. 

Ukrayna-Rusya sınırındaki doğu kenti Harkov'a dün peş peşe hava saldırıları yapılmıştı. Harkov Belediye Başkanı İgor Terehov, Rusya askerlerinin kente paraşütlerle bombalar bıraktığını iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)