Ukrayna'da ilk kez bir Rus asker savaş suçundan yargılanacak

Ukrayna'nın Sumi bölgesinde bisiklet kullanan bir sivili ateş açarak öldürmekle suçlanan 21 yaşındaki asker, Kiev'in "savaş suçu" ile yargılayacağı ilk Rusya vatandaşı oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'ya saldırıların başladığı 24 Şubat'tan bu yana Rus askerlerin işlediği suçları raporlayan başsavcılık, ilk kez bir Rus askerin savaş suçundan yargılanacağını açıkladı. 

Başsavcı Iryna Venediktova, 21 yaşındaki Rus askerin bisiklet kullanan bir sivili vurup yol kenarında ölü bırakmakla suçlandığını belirtti. Venediktova, söz konusu kişinin az 10-15 yıl hapis cezası almasını beklediklerini ifade etti. Yargılamanın başkent Kiev'deki mahkemede yapılacağı açıklandı.

The Guardian'ın haberine göre, rütbesinin çavuş olduğu belirtilen Vadim Shysimarin isimli asker, 28 Şubat'ta Kiev'in yaklaşık 200 mil doğusunda Sumi bölgesinin Chupakhivka köyünde 62 yaşındaki silahsız bir kişiyi bisiklet sürerken ateş açarak öldürmekle suçlanıyor. 

Shysimarin'in nerede yakalandığı ve davanın seyrine ilişkin başka ayrıntı verilmedi. Ukrayna hükümeti Kiev yakınlarındaki Bucha ve Irpin kasabalarında sivil katliamlarına ilişkin Rusya'nın uluslararası mahkemelerde yargılanması için girişimlerin devam ettiğini açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ukrayna rusya