Ukrayna'da basılan geminin kaptanı video ile yardım istedi

Odessa'daki Chornomorsk Limanı'nda mahsur kalan Rahmi Yağcı adlı geminin kaptanı, kendilerini asker gibi gösteren bir grubun gemiye baskın düzenlediğini açıklayarak yardım talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'nın Odessa kentindeki Chornomorsk Limanı’ndan 22 Şubat 2022’de yüküyle hareket etmeye hazırlanırken savaş patlak verince mahsur kalan, Yağcı Shipping’e ait Türkiye bayraklı Rahmi Yağcı gemisine silahlı bir grup baskın yaptı. Basılan geminin kaptanı, bir video çekerek yardım istedi.

Olayların basına yansımasının ardından ikinci bir video çeken geminin kaptanı, "Yine yeni bir hareketlilik var. Şu an 8 tane asker gemiye doğru geliyor" ifadelerini kullandı.

HaberDenizde.com sitesinin paylaştığı videoda kaptan, asker kılığına girmiş ve Ukrayna ordusuna mensup olduklarını iddia eden silahlı bir grubun yükü almaya çalıştığını, armatörle anlaşmış gibi davrandığını ve itiraz karşısında da silah gösterdiklerini söyledi. Kaptan, “Kapakları zorla açtılar. Ciddi sıkıntı içindeyiz. Ukrayna askeri değiller. Bu grup yüzünden sıkıntıdayız. Bu zorbalıklara son verilsin istiyoruz. Ambar açık. Vinç hala duruyor. Süreç sürüyor. Yükü hala almaya çalışıyorlar. Bunları şimdilik durdurduk ama ne olacağını bilmiyoruz. Yardım istiyoruz” dedi.

Gemide, 5 bin 900 ton Ferro Siliko Manganez bulunduğu belirtildi.

Savaşın başlamasından sonra söz konusu limanın yönetimi Ukrayna ordusuna geçmiş, aralarında Türkiye bayraklıların da bulunduğu gemilere 'güvenlik' gerekçesiyle izin verilmemeye başlanmıştı. Ukrayna tarafından gemilere yapılan açıklamada, izin verilmemesine gerekçe olarak 'serseri mayınlar' gösterildi. (Haberdenizde.com)

Etiketler Ukrayna Rusya