Ukrayna Yüksek Mahkeme Başkanı 'rüşvet' iddiasıyla gözaltında

Ukrayna Yüksek Mahkeme Başkanı, bir rüşvet planında yer aldığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Yolsuzlukla Mücadele Özel Savcılığı (SAPO), Ukrayna Yüksek Mahkeme Başkanı'nın bir rüşvet planında yer aldığı iddiasıyla gözaltına alındığını duyurdu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, gözaltına alınan yetkilinin adını vermeyen SAPO savcısı, bu kişinin Ukrayna Yüksek Mahkeme Başkanı olduğunu ve kendisine henüz resmi bir 'şüpheli bildirimi' yapılmadığını söyledi. 

'ÖNCELİĞİMİZ, ÜST DÜZEY YOLSUZLUKLA MÜCADELE'

Yüksek Mahkeme'ye başkanlık eden Hakim Vsevolod Kniaziev'e iddialar ile ilgili ulaşılamazken, Ukrayna Yolsuzlukla Mücadele Ulusal Bürosu (NABU) ve SAPO, 15 Mayıs'ta bir açıklama yaparak mahkemede 'geniş çaplı bir yolsuzluğu ortaya çıkardıklarını' söylemiş ve bir koltuğun üzerine dizilmiş destelerce doları gösteren bir fotoğraf paylaşmıştı.

NABU Direktörü Semen Kryvonos, konuya ilişkin bugün yaptığı açıklamada, "Gördüğünüz gibi gerçek vakalar ve gerçek eylemler üzerinden önceliğimizin ne olduğunu gösteriyoruz: Üst düzey yolsuzluk. Bu, en yüksek kademelerdeki bir suç örgütü" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)