Ukrayna: Rusya'nın saldırılarında 6 kişi hayatını kaybetti

Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın düzenlediğini ileri sürdükleri füze saldırılarında Kiev, Harkiv ve Pavlohard kentlerinde altı kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna, Rusya'nın düzenlediğini iddia ettiği saldırılarda en az altı kişinin hayatını kaybettiğini, 70'i aşkın kişinin yaralandığını açıkladı. Bu sabah erken saatlerde başkent Kiev, Harkiv ve Pavlohrad kentlerine füze saldırısı düzenlendiği ileri sürüldü.

Reuters'ın aktardığına göre, Harkiv Valisi Oleh Synehubov, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, apartmanları hedef aldığını savunduğu saldırılarda, beş kişinin hayatını kaybettiğini, 51 kişinin yaralandığını bildirdi. Yerel bir televizyon kanalına açıklamalarda bulunan Harkiv Belediye Başkanı Ihor Terekhov da arama-kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalan kişilere ulaşmak için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Terekhov'un açıklamasına göre, saldırılarda 30 apartman hasar gördü. Ukrayna devlet enerji şirketi Naftogaz ise Harkiv'deki gaz boru hattının da saldırılarda zarar gördüğünü açıkladı.

PAVLOHARD KENTİNDE BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko da başkentteki duruma ilişkin açıklama yaparak, en az üç ilçeyi hedef alan saldırılarda aralarında üç çocuğun da olduğu 20 kişinin yaralandığını söyledi. Kliçko, pek çok apartman ve konut olarak kullanılmayan binada saldırılar sonrasında yangın çıktığını aktardı. Birleşmiş Milletler (BM) Ukrayna Mukim Koordinatörü Denise Brown, saldırılar sonucu BM ofisinin hemen yanında da hasar oluştuğunu söyledi. 

Ülkenin güneydoğusunda Pavlohrad şehrindeki saldırıda ise bir kişinin öldüğü açıklandı. Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya tarafından fırlatıldığını iddia ettiği farklı tipte 41 füzeden 21'inin imha edildiğini duyurdu. Ülkenin kuzeyindeki Sumy bölgesindeki yetkililer de Shostka şehrine yönelik füze saldırısında kritik altyapının zarar gördüğünü bildirdi. 

Moskova yönetimi, 21 Ocak Pazar günü kendi kontrolü altındaki Ukrayna'nın Donetsk kentine düzenlenen ve 27 kişinin öldüğü saldırılardan Ukrayna'yı sorumlu tutmuş, Ukrayna ise saldırıdan Rusya güçlerinin sorumlu olduğunu savunmuştu. (DIŞ HABERLER)