Ukrayna: Rusya'nın füze saldırılarında 6 kişi öldü, 36 kişi yaralandı

Kiev Belediye Başkanı Kliçko, Rusya'nın füze saldırısında 3 kişinin öldüğünü açıkladı. Ukrayna Ulusal Polis Başkanı Klimenko da ülke genelinde 6 kişinin öldüğünü, 36 kişinin yaralandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya ordusunun Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği füze saldırıları sonucunda 3 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, saldırılarla ilgili açıklama yapan Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Rus ordusunun başkent Kiev'e 31 füze fırlattığını, Ukrayna hava savunma sistemi tarafından füzelerin 21'inin vurularak düşürüldüğünü belirtti.

Saldırılarda aralarında 17 yaşında bir kız çocuğunun da bulunduğu 3 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını aktaran Kliçko, saldırılar sonucunda Kiev'in birçok semtinde su ve elektriklerin kesildiğini, kurtarma ekiplerinin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

UKRAYNA GENELİNDE SU VE ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Ukrayna enerji şirketi Ukrenergo'dan yapılan açıklamada da Rus ordusunun düzenlediği roketli saldırılar sonucunda ülke genelinde su ve elektrik kesintilerinin meydana geldiği ifade edildi.

Açıklamada, füze saldırıları nedeniyle Kiev, Lviv, Çernihiv, Kirovograd, Odessa, Dnipropetrovsk ve Harkiv'de elektrik ve su kesintileri olduğu aktarıldı.

Ukrayna Ulusal Polis Başkanı İgor Klimenko, Rus ordusunun bugün düzenlediği füze saldırıları sonucunda ülke genelinde 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 36 kişinin yaralandığını açıkladı.

Klimenko, Rus ordusunun 16 önemli altyapı tesisini hedef aldığını, bu saldırılarda 6 kişinin öldüğünü, 36 kişinin de yaralandığını belirtti.

Ukrayna ordusundan yapılan açıklamada ise Rus ordusunun, aralarında bina, enerji santralleri ve elektrik dağıtım merkezlerinin de bulunduğu önemli altyapı tesislerine yönelik 70 seyir füzesi ve 5 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlediği ifade edildi.

Rusya'nın Kiev, Vinnitsa, Lviv, Zaporijya ve diğer bölgelerdeki binaları, termik santralleri ve elektrik dağıtım merkezlerini hedef aldığı aktarıldı. (HABER MERKEZİ)