Ukrayna: Rusya'nın Herson'a saldırısında 7 sivil öldü, 58 sivil yaralandı

Ukrayna hükümeti, Herson'a düzenlenen saldırıda 7 kişinin öldüğünü, 58 kişinin yaralandığını açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy "Bunlar askeri tesisler değil. Bu savaş değil terördür" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Kirilo Timoşçenko, Rus güçlerinin bugün Herson kentine düzenlediği saldırıda 7 sivilin öldüğü, 58'inin yaralandığını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Timoşçenko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımında, Rus ordusunun Herson'un merkezine düzenlediği saldırıda 7 sivilin hayatını kaybettiğini, 18'i ağır olmak üzere 58 sivilin de yaralandığını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de sosyal paylaşım hesabından yaptığı açıklamayla Rusya'nın Herson'a yönelik saldırısına tepki gösterdi.

Rus ordusunu Ukrayna'da sivilleri hedef almakla suçlayan Zelenskiy, "Herson, cumartesi sabah, Noel arifesinde, şehrin orta kesiminde. Bunlar askeri tesisler değil. Bu, kurallara göre bir savaş değil, bu bir terördür, korkutmak ve zevk için öldürmektir" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)