Ukrayna: Rusya sivil tesisi bombaladı, 49 kişi öldü

Harkov bölgesinde bir kafe ve dükkana saldırı düzenlendiğini belirten Vali Oleh Sinegubov, "Bölgede çalışmalar sürüyor" dedi. Sinegubov, en az 49 kişinin öldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukraynalı yetkililer, ülkenin kuzeydoğusundaki Harkov bölgesindeki bir köye Rusya ordusunun düzenlediği saldırıda altı yaşında bir erkek çocuk da dahil olmak üzere en az 49 kişinin öldüğünü duyurdu. Sinegubov, bir kafe ve dükkana saldırı düzenlendiğini belirtti.

Rusya’nın, Kupyansk ilçesine bağlı Groza köyünde sivil tesisi bombalaması sonucu 49 kişi hayatını kaybettiğini ileri süren Vali Oleh Sinegubov, "Bölgede çalışmalar sürüyor" dedi. 

'26 BİN KİŞİ KAYIP'

Öte yandan Ukrayna İçişleri Bakan Yardımcısı Leonid Timçenko, ülkede 26 binden fazla kişinin kayıp olarak arandığını bildirdi. Timçenko, bir televizyon programında yaptığı konuşmada, ülkede kayıp olarak aranan sivil ve asker sayısına ilişkin bilgi verdi. An itibarıyla ülkede 26 binden fazla kişinin kayıp olarak arandığını belirten Timçenko, "Bunların 11 bini sivil, yaklaşık 15 bini de asker" dedi. Timçenko, her kayıp kişi hakkındaki bilgilerin kayıt altına alındığını ve buna ilişkin listeye eklendiğini kaydetti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ukrayna rusya