Ukrayna: Rusya, nükleer santral yakınındaki Nikopol'ü vurdu

Nikopol bölge valisi Valentyn Reznichenko, kentte 3 bin konuta giden elektriğin kesildiğini ve en az dört kişinin yaralandığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'da Rusya’nın kontrolüne geçen Zaporijya nükleer santrali yakınında bulunan Nikopol kentinde patlamalar meydana geldiği belirtildi. Nikopol bölge valisi Valentyn Reznichenko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, kentin beş ayrı topçu saldırısına maruz kaldığını söyledi. 25 topçu mermisinin kente isabet ettiğini dile getiren vali, Rusya'ya ait havan toplarının üretim tesislerinde bir yangına neden olduğunu ve 3 bin konuta giden elektriğin kesildiğini ileri sürdü. Vali, Krivyi Rih ve Synelnykovsky bölgelerinde en az dört kişinin yaralandığını ifade etti.

KİEV'DE 'BAĞIMSIZLIK GÜNÜ' ÖNLEMİ

Öte yandan, Ukrayna'da 24 Ağustos'ta kutlanan bağımsızlık gününe ilişkin Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin açıklamalarının ardından, başkent Kiev'de 'saldırı olasılığı' nedeniyle pazartesiden itibaren 4 gün boyunca kalabalık buluşmaların yasaklandığı duyuruldu. Zelenskiy, kutlamalar öncesi yayınladığı mesajında 'ihtiyatlı olunması' çağrısında bulunmuş, "Rusya'nın özellikle çirkin ve saldırgan bir şey yapmaya çalışabileceğinin farkında olmalıyız" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)