Ukrayna parlamentosunda AB bayrağı

Ukrayna parlamentosu (Verkhovna Rada) ilk kez Avrupa Birliği bayrağı astı. AB Komisyonu Başkanı, parlamentoya hitaben yaptığı konuşmada Ukrayna'nın AB üyeliği hedefinin "uzun bir yol olduğunu" söyledi

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'ya Avrupa Birliği'nden "aday ülke statüsü" verilmesi üzerine parlamentoya AB bayrağı yerleştirildi.

AB'nin Ukrayna Delegasyonu Başkanı Matti Maasikas, AB bayrağının Ukrayna parlamentosunun genel kurul salonuna getirildiğinde duygulu anlar yaşandığını ifade etti.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de Ukrayna parlamentosuna hitaben konuşma yaptı. Parlamentoya telekonferans yöntemiyle seslenen Von der Leyen, "Avrupa, AB üyeliğine giden yolun her adımında Ukrayna'nın yanında olacak" dedi.

Reuters'in haberine göre, Ukrayna'nın AB üyesi olma hedefi için "uzun bir yol" olduğunu söyleyen AB Komisyonu Başkanı, "Ukrayna, AB'ye katılmaya aday bir ülke, yalnızca beş ay önce neredeyse hayal bile edilemezdi. Önünüzde uzun bir yol var ama Avrupa, bu karanlık savaş günlerinden Avrupa Birliği'ne açılan kapıdan geçtiğiniz ana kadar her adımda yanınızda olacak. Sonraki adımlar elinizin altında. Ama sıkı çalışma gerektirecekler" dedi.

ZELENSKIY: AB ÜYELİĞİ YOLU, ON YILLAR ALMAMALI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise Telegram hesabından yaptığı açıklamada, AB Komisyonu Başkanı'nın parlamentoda yaptığı konuşmaya yanıt olarak "Ukrayna'nın AB üyeliği yolunun yıllar veya on yıllar almaması gerektiğini" söyledi.

Zelenskiy, "Üyeliğe giden yolumuz yıllar veya on yıllar almamalıdır. Bu yolu hızla aşmamız gerekiyor. İşimizin bize düşen kısmını mükemmel hale getirin. Avrupa Birliği'ndeki dostlarımız, bizim için aynı hızla ve konsolide bir şekilde tarihi bir karar daha vermeli" dedi. (DIŞ HABERLER)