Ukrayna Parlamentosu, İstanbul Sözleşmesi'ni onayladı

Ukrayna Yüksek Şura'sında bugün alınan kararla İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi onaylandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna Parlamentosu, İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ni bugün onayladı. Parlamento’nun resmi sosyal medya hesabından “Tarihi karar! İstanbul Sözleşmesi onaylandı!” paylaşımı yapıldı.

Parlamentonun sosyal medya hesabından sözleşmenin kabul edilmesine ilişkin şu paylaşım yapıldı:

“Tarihi karar! Ukrayna Yüksek Şura'sı, Avrupa Konseyi'nin Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Sözleşmesi'ni onayladı.”

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatović, Twitter üzerinden yaptığı tebrik paylaşımında, "İstanbul Sözleşmesi'ni onaylamak, kadına yönelik şiddetin ve aile içi şiddetin olmadığı bir Avrupa'ya katkıda bulunmaktır. Parlamentonun, savaş sırasında da Ukrayna'da faillerin cezalandırılmasını ve mağdurlara yardım edilmesini sağlamaya yönelik kritik adımını memnuniyetle karşılıyorum," ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)