Ukrayna hükümeti: Rusya ordusu Lugansk'ta nitrik asit deposunu vurdu

Rusya ordusunun Ukrayna'nın doğusundaki Lugansk bölgesinde nitrik asit deposunu vurduğu ve kentte oluşan zehirli duman nedeniyle halka uyarı yapıldığı aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya ordusunun Ukrayna'nın doğusundaki Lugansk bölgesine bağlı Rubizhne kentinde nitrik asit deposuna hava saldırısı düzenlediği ve saldırı sonucu kente yayılan zehirli duman konusunda uyarı yapıldığı aktarıldı.

Ukrayna hükümetinin ülkedeki askeri hareketliliğe ilişkin bilgi ve açıklamalarına yer veren Ukrayna parlamentosunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, kentte bir nitrik asit deposunun hedef alındığı ve zehirli dumana karşı halka uyarı yapıldığı yönünde bilgi paylaşıldı. Açıklamada, söz konusu saldırıdan olduğu belirtilen bir fotoğraf da paylaşıldı.

Donbass bölgesindeki Lugansk'ta bulunan Ukraynalı askeri yetkili Serhiy Haiday ise CNN'e verdiği demeçte "Rubizhne sakinleri evde kalmalı ve sodyum içeren maske takmalı. Eğer pembe bulut size doğru gelirse lütfen içeride bekleyin" açıklaması yaptı.

UKRAYNA İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: MARİUPOL'DA VURULAN SİVİL GEMİ BATTI

Ukrayna İçişleri Bakanlığı'nın Telegram hesabından ise Ukrayna'nın güneydoğusundaki liman kenti Mariupol'da Rusya ordusunun bir sivil gemiyi vurduğu ve geminin battığı yönünde açıklama yapıldı. Açıklamada, geminin Dominik Cumhuriyeti bayrağını taşıdığı ve mürettebatın kurtarıldığı ifade edildi. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler ukrayna rusya