Ukrayna duyurdu: İçişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Ukrayna İçişleri Bakanı Denis Monastyrskiy'nin Kiev yakınlarında düşen helikopterde hayatını kaybettiği açıklandı. Kaza sonucu, 1'i çocuk 14 kişi öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna İçişleri Bakanı Denys Monastyrskiy'nin içinde bulunduğu helikopterin başkent Kiev yakınlarındaki Brovarı kentinde düşmesi sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Helikopterin bir kreş yakınına düşmesi sonucu 2'si çocuk 16 kişinin öldüğünü duyurulmuştu. Ancak Devlet Başkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada, ölü sayısı 14 olarak güncellendi. Ölenler arasında, 1 çocuğun yer aldığı aktarıldı. 10'u çocuk olmak üzere 22 kişi ise hastaneye kaldırıldı.

Ukrayna polisi, Monastyrskiy'nın yanı sıra yardımcısı Evgeny Yenin ile birlikte bakanlıkta görevli 4 kişinin daha hayatını kaybettiğini duyurdu. Buna göre, İçişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Yuri Lubkoviç, Ukrayna Polisi İç Güvenlik Dairesi Başkanı Albay Mykhailo Pavlushko, İçişleri Bakanlığı Patronaj Servisi Başkan Yardımcısı Tetyana Shutyak ve İçişleri Bakanlığı İletişim Dairesi Baş Müfettişi Mykola Anatski de ölenler arasında yer alıyor. 

'SABOTAJ İHİTMALİ ARAŞTIRILIYOR'

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, helikopter kazasının sebebinin sabotaj mı arıza mı olduğunun müfettişler tarafından araştırıldığını bildirdi. Gereşenko, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Kiev bölgesinde meydana gelen helikopter kazasına ilişkin, "Trajedinin nedenleri müfettişler tarafından araştırılıyor. Sabotaj mı, ekipman arızası mı, uçuş güvenliği kurallarının ihlali mi olduğunu yakında öğreneceğiz" ifadesini kullandı. Geraşenko, şunları kaydetti: "Bu korkunç felakette hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Helikopterde bulunan herkes Ukrayna vatanseverleriydi, her biri Ukrayna'yı savunuyordu ve güçlendiriyordu. Sizleri her zaman hatırlayacağız. Aileleriniz her zaman dostların ve devletin koruması altında olacaktır."

BAKAN VEKİLİ ATANDI

Ukrayna Başbakanı Denis Şimal, Ukrayna Emniyet Müdürü Ihor Klymenko'nın içişleri bakan vekili olarak atandığını duyurdu. Vekaleten göreve atanan Klymenko'nın, bakanın sorumluluklarını üstleneceği aktarıldı.

Monastyrskiy, Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin kurduğu Halkın Hizmetkarı Partisinden 2019'da milletvekili seçilerek siyasete atılmıştı. Hukuk Fakültesi mezunu ve avukat kimliği ile tanınan Monastyrskiy, 2021’de görevinden ayrılan Arsen Avakov’un yerine getirilmişti. İki çocuk babası Monastyrskiy, 42 yaşındaydı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Ukrayna Rusya kaza