Ukrayna doğumlu Japonya güzeli tacı bıraktı

Japonya'da güzellik kraliçesi seçilen 26 yaşındaki Karolina Shiino, hakkında çıkan haberlerin ardından hayranlarından ve halktan özür dileyerek tacından feragat etti.

Fotoğraf: Instagram
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da güzellik yarışmasında birinci seçilmesi tartışmalara neden olan 26 yaşındaki Karolina Shiino, iki hafta önce kazandığı 'Miss Japan' unvanından feragat etti. Shiino'nun Ukrayna'da doğmuş ve sonradan Japonya vatandaşlığına geçmiş olması kamuoyunda tartışmalara sebep olurken, Shiino'nun tacı bırakması 'evli bir erkekle ilişkisi olduğu' iddiasının Japonya basına yansımasının ardından geldi. 

BBC'nin haberine göre, Karolina Shiino'nun 'Miss Japan' seçilmesi bazı Japonya vatandaşları tarafından memnuniyetle karşılanırken, bazı kişiler ise genç kadının 'geleneksel Japon güzellik ideallerini yansıtmadığını' savunmuştu. Bu konudaki tartışmalar sürerken, 'Shukan Bunshun' isimli bir gazetede çıkan haberde, Shiino'nun evli bir internet fenomeni ve doktor ile ilişkisinin olduğu iddia edildi.

5 YAŞINDAYKEN JAPONYA'YA TAŞINDI, 2022'DE VATANDAŞ OLDU

Habere konu olan erkek, kamuoyuna açıklama yapmazken, güzellik yarışmasının organizatörleri, Shiino'yu savunarak kendisinin bahsi geçen erkeğin evli olduğunu bilmediğini ifade etti. Organizatörler, 5 Şubat Pazartesi günü bir açıklama daha yaparak, Shiino'nun ilişkisi olan erkeğin evli olduğunu ve bir ailesi olduğunu bildiğini kabul ettiğini bildirdi. Shiino da 'yanıltıcı' davrandığı için özür dileyerek tacı bıraktı. Miss Japan organizatörleri, Shiino'nun taçtan feragat etmesini kabul etti. 

Shiino, dün yaptığı açıklamada, hayranlarından ve halktan özür diledi, haberin ardından korku ve panik içinde hareket ettiğini anlattı. Açıklamada, "Sebep olduğum büyük sıkıntı ve beni destekleyenlere ihanet ettiğim için gerçekten çok üzgünüm" denildi. 

'Miss Japan' unvanının bir yıl boyunca boş kalacağı açıklandı. 22 Ocak'ta Japonya güzeli seçilen Shiino, ülkede bu unvana sahip olan ilk Avrupa kökenli Japonya vatandaşı olmuştu. Ukrayna'da doğan Shiino, ardından 5 yaşındayken annesiyle birlikte Japonya'ya taşınmış ve annesinin yeni eşinin soyadını almıştı. Akıcı bir şekilde Japonca konuşup yazabilen Shiino, 2022 yılında Japonya vatandaşlığı almıştı. Shiino, taç giyme töreninde, "Daha önce pek çok kez Japon olarak kabul edilmediğim olmuştu. Ama bugün Japon olduğumun tanınması karşısında minnet ile doluyum" ifadelerini kullanmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)