Ukrayna doğruladı: Birlikler Soledar'dan çekildi

Ukrayna Doğu Askeri Komutanlığı Sözcüsü Serhiy Cherevatyi, "Savunma kuvvetleri, askerlerin hayatını kurtarmak için Soledar'dan çekildi" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna, ülkenin doğusunda Donetsk bölgesinde yer alan Soledar kentinden çekildiklerini duyurdu. Ukrayna Devlet Televizyonu Suspilne'ye konuşan Doğu Askeri Komutanlığı Sözcüsü Serhiy Cherevatyi, "Savunma kuvvetleri, askerlerin hayatını kurtarmak için Soledar'dan çekildi" dedi.

Cherevatyi'nin açıklaması, Rus ordusunun Soledar'ı ele geçirdiğine dair ilk Kiev'den gelen ilk resmi duyuru niteliğinde.

Ne olmuştu?

Rusya, 13 Ocak'ta yoğun çatışmaların ardından önemli bir tuz madeninin de bulunduğu Soledar kentini ele geçirdiğini iddia etmişti. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Soledar'da kontrolün sağlanmasının, yakındaki Bahmut kenti çevresindeki Ukrayna askerlerinin ikmal hatlarıyla bağlantısının kesilmesi anlamına geldiği aktarılmıştı.

Ukrayna yetkilileri ise Donetsk bölgesindeki kentte çatışmaların sürdüğünü söylemiş ve Rusya'yı 'bilgi kirliliği yaratmakla' suçlamıştı. Ancak Soledar'ın Rusya'nın elinde olduğunu reddeden Cherevatyi, "Savaşçılarımızın taktiksel konumlarını açıklamak istemediğimiz için daha fazla ayrıntı vermeyeceğiz" dedi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Ukrayna Soledar Rusya