Ukrayna askerlerinden Rus subayın 'teslim olun' çağrısına yanıt: 'Gidin kendinizi b.cerin'

Yılan Adası'ndaki 13 Ukrayna askerinin, Rus savaş gemisinden gelen 'teslim olun' çağrısına "Gidin kendinizi b.cerin" diyerek cevap verdiği, teslim olmayı reddeden askerlerin öldüğü belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Karadeniz'de kontrolü aldığını açıkladığı Yılan Adası'ndaki Ukrayna askerlerinin, Rus donanmasına ait bir savaş gemisindeki subaydan gelen "Teslim olun" çağrısına "Gidin kendinizi b.cerin" diyerek yanıt verdiği ve teslim olmayı reddeden 13 askerin öldürüldüğü iddia edildi. Ukrayna merkezli Ukrayinska Pravda gazetesi, Yılan Adası’ndaki askerler ile Rus savaş gemisi arasında geçtiği belirtilen bir konuşmanın ses kaydını yayınladı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı Anton Herashchenko da, söz konusu kaydı sosyal medya hesabından paylaştı.

Ses kaydında, savaş gemisinden 'teslim olma' çağrısı yapılıyor. "Bu bir Rus askeri savaş gemisi. Kan dökülmesini ve gereksiz zayiatı önlemek için silahlarınızı bırakmanızı ve teslim olmanızı öneririm. Aksi takdirde bombalanacaksınız" ifadelerinin kullanıldığı çağrıya ise Ukrayna askerleri, “Rus savaş gemisi, gidin kendinizi b.cerin" diyerek cevap veriyor.

Geçtiğimiz saatlerde Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz'deki Yılan Adası'nın kontrolünü aldıklarını açıklamıştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 82 Ukrayna askerinin teslim olduğu belirtildi. Ukraynalı yetkililer ise Odessa kentinin güneyindeki adaya konuşlandırılmış 13 sınır muhafızının bir Rus savaş gemisinden açılan ateşle öldürüldüğünü duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)