Uğuroğlu'ndan MHP'li Yalçın'a 'deliler' yanıtı: Biz akıllılar ne yapacağız?

Önceki gün Ankara'da uğradığı saldırıda yaralanan Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Orhan Uğuroğlu yaşadıklarını anlattı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın “Bu hareketin delisi çoktur” ifadelerine yanıt veren Uğuroğlu “Biz akıllılar ne yapacağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ankara'da önceki gün peş peşe yaşanan üç saldırının yankıları sürüyor. Saldırıya uğrayan üç isimden Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, saldırganların serbest bırakılmasının ardından ilk defa konuştu. Halk TV yayınına katılan Gazeteci Uğuroğlu, saldırıya uğradığı anda elinde olan pazar çantasının kendisini koruduğunu anlattı. Olayın ardından bir çok 'geçmiş olsun telefonu aldığını belirten Orhan Uğuroğlu şunları söyledi:

ERDOĞAN'DAN 'GEÇMİŞ OLSUN' MESAJI

"Dün 14.15'ten itibaren 3 bin 792 kişi aramış. Bir mesaj gördüm. 'Ben Fahrettin Altun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı. Orhan bey lütfen arar mısınız?' diye. Aradım hemen. Sağ olsun geçmiş olsun dileklerini iletti ve Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş olsun ifadesini iletti. Olayın olduğu andan itibaren Adalet ve İçişleri Bakanına talimat vererek olayın takipçisi olmalarını söyledi. Konunun çok dikkatli şekilde kendisi tarafından da takip edileceğini ifade etti.

Dolayısıyla sayın Erdoğan'dan bir geçmiş olsun mesajı geldi. Gece saat 01.00'di sayın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül aradı. Ben Emniyette iken sayın bakan Pakdemirli aramış. Çıkınca onunla da konuştum. Adalet Bakanı da sağ olsun çok övücü şeyler söyledi benim için. Cemil Çiçek, Bülent Arınç, TBMM Başkanı, AKP milletvekilleri, mevcut ve eski MHP vekilleri aradı...”

'BİZ DE Mİ DELİRELİM?'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın saldıırıları değerlendirirken kullandığı "Bu hareketin delisi çoktur. Talimat falan dinlemezler" ifadeelerine tepki gösteren Uğuroğlu şöyle devam etti: “Delisi çoksa yani biz ne yapalım? Deliyi partiden atacaksın. Akıllılar İYİ Parti'ye gittiler deliler kaldı demek ki. Yani nasıl izah edeyim başka. Ya da 'Orhan dikkat et kendine ben sana saygı duymuyorum' falan demiş. Ben bütün siyasetçilere saygı duyuyorum. Herkes partisinin delilerine sahip çıkacak. O zaman partiden atın ya da tımarhaneye kapatın. Biz akıllılar ne yapacağız? Biz de mi delirelim? Böyle bir cevabı gazeteciye verdiği zaman istifa etmesi lazım, MHP'den ihraç edilmesi lazım. 'Bu hareketin delisi çoktur' böyle bir ifade olabilir mi? (HABER MERKEZİ)