'UFO' raporu yayınlandı: 'NASA, daha büyük rol oynamalı'

NASA araştırma kurulunun tanımlanamayan hava fenomenlerine ilişkin raporunda, konuyla ilgili 'kesin ve bilimsel sonuçlara varmak için gerekli olan verilere mevcut durumda sahip olunmadığı’ belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -UFO olarak da bilinen tanımlanamayan hava fenomenlerini (UAP) inceleyen NASA araştırma kurulu, raporunu yayınladı. Raporda NASA’nın UAP’ler hakkında bilgi toplanması için daha fazla çaba göstermesi ve ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’a UAP’leri tespit etmekte yardımcı olmak için daha büyük rol oynaması tavsiyesinde bulunuldu. 

Reuters’ın haberine göre, raporda, “NASA’nın Dünya ve uzayın izlenmesine yönelik mevcut ve planlanan çalışma ve araçları var; bunların yanı sıra geniş bir tarihi ve güncel veri setlerine sahipler. Bunlar da UAP’leri anlamak için doğrudan kullanılmalı” ifadelerine yer verildi. 

'GEZEGENİMİZİN EN BÜYÜK GİZEMLERİNDEN BİRİ'

Söz konusu NASA araçları hakkında bilgi verilen raporda, bunların ‘belli çevresel faktörlerin rapor edilmiş belli bir UAP davranışı veya oluşuyla ilişkilendirilip ilişkilendirilemeyeceğine doğrudan karar vererek hayati öneme sahip bir rol oynayabileceği’ ifade edildi. 

UAP’lerin ‘gezegenimizin en büyük gizemlerinden biri’ olarak nitelendirildiği raporda, gökyüzünde gözlenen söz konusu nesnelerin balon, hava aracı ya da doğal bir olay olarak değerlendirilemeyeceği, fakat yüksek çözünürlüklü gözlemlerin kısıtlı olduğu vurgulandı. UAP’lere ilişkin pek çok anlatım ve görsel olduğu hatırlatılan raporda, ‘kesin ve bilimsel sonuçlara varmak için gerekli olan verilere mevcut durumda sahip olunmadığı’ vurgulandı.

HAZİRAN'DA İLK BASIN TOPLANTISI YAPILMIŞTI

NASA'nın halk arasında UFO olarak bilinen hava cisimlerini incelemek üzere kurduğu kurulun başkanı Princeton Üniversitesi Öğretim Üyesi David Spergel, nisan ayında yapılan ilk basın toplantısında çalışmalarını anlatmıştı. Toplantıda konuşan Savunma Bakanlığı Tüm-Sahalar Anomali Çözüm Ofisi Direktörü Dr. Sean Kirkpatrick de şimdiye dek 800’den fazla UFO, aylık 50 ile 100 civarında ihbar geldiğini söylemişti.

NASA'nın henüz 'insanüstü bir zeka veya buna dair olağanüstü kanıtları görmediğini' dile getiren Spergel, dünya dışında hayat olduğu keşfedildiği takdirde NASA'nın ne yapacağı sorusuna da yanıt vererek aslında dünya dışında hayatın mümkün olup olmadığının ajansın ilgilendiği en büyük soru olduğunu ancak henüz böyle bir duruma ilişkin kanıt bulamadıklarını aktarmıştı. (DIŞ HABERLER)