UEFA, İstanbul kararını en geç çarşamba günü açıklayacak

UEFA'nın iki İngiliz takımı arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini korona virüsü salgını nedeniyle Londra'ya alıp almayacağına ilişkin kararını en geç çarşamba açıklayacağı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA, 29 Mayıs cumartesi günü İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi final maçının Londra'ya alınıp alınmayacağı hakkındaki kararını en geç çarşamba günü açıklayacak. İki İngiliz takımı Chelsea ile Manchester City'nin karşı karşıya geleceği final maçı öncesinde, UEFA yetkilileri seçenekleri görüşmek için İngiliz hükümeti ve İngiltere Futbol Federasyonu yetkilileriyle bugün bir araya geliyor.

29 Mayıs günü Londra'daki Wembley Stadyumu'nda Championship play-off finalinin oynanacak olması akıllarda soru işaretleri yaratmıştı. BBC Türkçe'nin haberine göre, UEFA'dan talep gelmesi halinde play-off finalinin yerinin değiştirilebileceği belirtiliyor.

İngiltere, cuma günü Türkiye'yi en katı seyahat kısıtlamalarını uyguladığı "kırmızı listeye" dahil etti. İngiliz hükümeti, Şampiyonlar Ligi finali için taraftarlara Türkiye'ye gitmemeleri çağrısı da yaptı. Bu kararın ardından final maçının Türkiye'den İngiltere'ye taşınması hakkında "hassas müzakereler" yürütüldüğü duyuruldu.

BİLİMSEL DANIŞMA KOMİTESİ DE DESTEK VERDİ 

İngiltere hükümetinin bilimsel danışma komitesi (SAGE) de yazılı bir açıklamayla maçın yerinin değiştirilmesine yönelik girişimlere destek verdi. SAGE'den yapılan açıklamada, "İngiltere Futbol Federasyonu ile UEFA arasında, birçok taraftara mümkün olan en güvenli ortamda maçı izlemek için en iyi fırsatı sunmak amacıyla Şampiyonlar Ligi finalinin İngiltere'ye alınması için yürütülen görüşmeleri tüm kalbimizle destekliyoruz. UEFA, geçen yıl bu turnuvanın bazı turlarındaki maçları Portekiz'e almıştı. Dolayısıyla maç yerinin değiştirilmesi daha önce yaşanmamış bir durum değil" denildi.

İngiltere'nin Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapması, karantina kurallarında da esneklik ve bazı muafiyetler tanımasını gerektirebilir. Bu konuda da müzakereler yürütüldüğü ancak henüz bir karar verilmediği bildirildi.

Final karşılaşmasını oynayacak Chelsea ve Manchester City takımlarının taraftar grupları da, söz konusu çağrıları destekleyerek maçın İngiltere'de oynanmasını talep ediyor.

KIRMIZI LİSTE NE ANLAMA GELİYOR?

İngiltere'nin Türkiye'yi "kırmızı listeye" alması, Türkiye'den gelişlerde yalnızca Birleşik Krallık vatandaşları ve oturum izni sahiplerinin ülkeye kabul edileceği ve yine Türkiye'den gelenlerin 10 gün otel karantinasında tutulacağı anlamına geliyor. Bu otel konaklamasının 1750 sterlinlik (yaklaşık 20 bin 200 liralık) masrafını da yolcuların karşılaması gerekiyor. Bu uygulama, 12 Mayıs çarşamba TSİ 06.00 itibarıyla başlayacak. (BBC Türkçe)