UEFA, Almanya-Macaristan maçında gökkuşağı aydınlatmasına izin vermedi

UEFA, Münih'te oynanacak Almanya-Macaristan maçında stadın gökkuşağı renkleriyle aydınlatılmasına izin vermedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA, EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında çarşamba günü Münih'te oynanacak Almanya-Macaristan karşılaşmasında, Macaristan'daki LGBTİ+ toplumu ile dayanışma amaçlı stadın gökkuşağı renkleriyle aydınlatılması teklifini reddetti.

Allianz Arena'nın ışıklandırılması için Münih Belediye Başkanı Dieter Reiter'den gelen teklifin onaylanmadığını duyuran UEFA yetkilileri, kuruluşun 'siyası ve dini açıdan tarafsız olduğunu' savundu. Açıklamada, "Talebin siyasi bağlamı göz önünde bulundurulduğunda, UEFA bunu reddetmelidir" ifadelerine yer verildi.

Macaristan parlamentosu, okullarda eşcinsellik ve cinsiyet değişikliğini 'teşvik ettiği' düşünülen içeriklerin yasaklanması için sunulan yasa tasarısını kabul etmişti. LGBTİ+ karşıtı tasarının parlamentoya sunulmasıyla beraber insan hakları kuruluşları ve muhalefet partileri, otoriter eğilimli Başbakan Victor Orban ve partisi Fidesz'i eleştirmiş, LGBTİ+ bireylerin haklarının ihlal edildiği belirtilmişti.

Geçtiğimiz günlerde ise Münih Belediye Başkanı Reiter, Almanya-Macaristan maçında Allianz Arena'nın gökkuşağı renkleriyle ışıklandırılması için UEFA ile görüşüleceğini duyurmuştu. Münih Belediyesi ayrıca, UEFA ve Almanya Futbol Federasyonu’na (DFB) çağrıda bulunarak EURO 2020 vesilesiyle oluşan geniş kitlelere ulaşma fırsatını da kullanarak hoşgörü ve eşitlik için ağırlığını ortaya koymasını talep etmişti. (DIŞ HABERLER)