Ucuza içki sattığı için işletmeyi bastılar: 50 TL’ye kim içecek?

Ankara’da yarım asırlık Ayaküstü adlı mekân fıçı birayı 40 liraya sattığı gerekçesiyle çevre esnafın baskısıyla karşılaştı. İşletmeci Özal dükkânını basanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- Ankara’da alkollü mekânların yaygın olduğu Sakarya Caddesi’nde yaklaşık 50 yıldır hizmet veren Ayaküstü adlı mekân birayı ucuz sattığı gerekçesiyle bölgedeki diğer esnafın hedefi haline geldi. Yılbaşıyla birlikte alkole gelen zamların ardından fıçı bira fiyatını 40 lirada sabit tutan işletmeye bölgedeki diğer mekanların sahipleri baskın yaptı. Yaşanan tartışmanın ardından Ayaküstü’nün sahibi Murat Özal bunu yapanlardan şikayetçi oldu.

‘ISRARLA FIÇI BİRAYI 50 TL’YE SATMAMI İSTİYORLAR’

Alkole gelen zamların ardından fiyat belirlemesini her işletmecinin kendisine göre yaptığını ifade eden Ayaküstü’nün işletmecisi Metin Özal, “Fıçı birayı 40 liraya, şişe birayı da 50 liraya satmaya başladım. Sakarya Caddesi’ndeki esnaf ısrarla benim fıçı birayı da 50 TL’ye satmamı istiyorlar. Ben de ‘satmam’ dedim. Çünkü benim alış fiyatım daha uygun ve müşteriye kolaylık yapmam gerekiyor. Bundan dolayı arkadaşlar toplanmışlar 40 kişi dükkânı bastılar. Beni darp ediyorlardı içeriye kaçtım. Camı çerçeveyi tekmelediler. Polise gittik ve şikayetçi olduk. Suç duyurusunda bulunduk" ifadelerini kullandı.

’BU ZAMANA KADAR HİÇBİR SORUN YAŞAMADIM’

Bira fiyatını düşürmeyeceğini, bu zamana kadar hiçbir esnafla sorun yaşamadığını ifade eden Özal, “Ben daha önce de onlardan ucuza satıyordum. Hatta şişe birayı onların sattığı gibi sattım. Onlar alkolü temin ettiğimiz şirketten zamanında promosyon parası aldı, ben almadım. Ben aldığım ürünlerden indirim talep ettim. Şimdi de bunu müşteri lehine kullanıyorum” dedi.

'ZATEN İNSANLAR ZOR GELİP İÇİYOR'

Ekonomik kriz ortamında müşteri sayılarının az olduğunu ifade eden Metin Özkal, “Bu kriz ortamında zaten müşteri yok. Ben fıçı biraya 50 lira desem kim gelip içecek? Zaten insanlar zor gelip içiyorlar. Zor ayakta duruyoruz. Alkolü pahalılandırdığımız zaman zaten avantajımız olmaz. Sekiz on kişi çalıştırıyorum. Elektrik var, su var, vergiler var. Bir sürü masraf var. İnsan girip çıkmazsa ne yapacağız? Ekonomik durum böyleyken bir de diğer esnaftan baskı görüyoruz” diye konuştu.

Etiketler Ankara Ayaküstü