Uçuşun gecikeceğini anons eden pilota saldırı

Hindistan'dan Delhi-Goa arasında yapılacak iç hatlar uçuşunun 2 saat daha gecikeceğini açıklayan pilot Kumar, uçakta bulunan bir yolcunun saldırısına uğradı. Yolcu, gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan merkezli havayolu şirketi IndiGo'nun iç hatlar uçuşunun yoğun sis nedeniyle gecikeceğini duyuran pilot, uçaktaki bir yolcu tarafından darp edildi. Pilot, olayın ardından gözaltına alınan yolcu hakkında şikayette bulundu, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü açıklandı. Pilotun saldırıya uğradığı anları gösteren görüntüler, sosyal medyada da paylaşıldı. Görüntülere göre pilot, uçuşun yoğun sis nedeniyle gecikeceğini anons ediyor. Bu sırada bir yolcu, hızla pilota yaklaşarak yüzüne vuruyor.

HAVACILIK BAKANI: KABUL EDİLEMEZ

Hindustan Times haber sitesinin aktardığına göre, Anup Kumar isimli pilota saldıran Sahil Kataria isimli yolcu, Delhi-Goa arasındaki 6E 2175 sefer sayılı uçuş öncesi gerçekleştirdiği saldırının ardından diğer uçuş görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi. Toplam 13 saat geciktiği ifade edilen uçuşa ilişkin uçuş takip sitesi flightradar24'ün paylaştığı verilere göre, uçak daha sonra yerel saatle 18.00'da Delhi'den kalkış yaptı.

Olay sırasında uçakta olan Rus model ve oyuncu Evgenia Belskaia, sabah 7.40'ta yapılması planlanan uçuşun saatlerce geciktiğini, sonunda uçağa binmelerine izin verildiğinde en az 10 saat beklemiş olduklarını anlattı. Belskaia'nın verdiği bilgiye göre, uçağa bindikten sonra da yolculara uçuşun iki saat daha gecikeceği bildirildi. Belskaia, "Yolcular kızgındı ve kabin ekibiyle pilota soru sormaya başladılar" diye konuştu. 

Hindistan Sivil Havacılık Bakanı Jyotiraditya Scindia, konuyla ilgili açıklama yaparak yolcunun davranışının 'kabul edilemez' olduğunu ve olayla 'güçlü bir şekilde ilgilenileceğini' söyledi. (DIŞ HABERLER)