Ücretleri ödenmeyince Sırbistan’da mahsur kalan işçiler parasızlıktan Türkiye'ye dönemiyor

Türkiye'den Sırbistan’a çalışmaya giden 5 işçi, Novi Pazar kentinde çalıştıkları firma tarafından ücretleri ödenmeyince 4 aydır ülkede mahsur kaldı.

Sırbistan'da mahsur kalan işçiler.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’den Sırbistan’ın Nova Pazar kentine giden 5 işçinin Sırbistan'da mahsur kaldıkları ortaya çıktı. Sırbistan’a giden Kırşehirli Osman Taşkın, Fettah Taşkın, Yüksel Soylu, Halil Öztürk ve Ali Öz isimli işçiler paraları olmadığı için Türkiye’ye dönüş yapamıyor.

KONSOLOSLUK: TÜRKİYE’DEN PARA GÖNDERSİNLER

TBMM'de gündeme konuyu gündeme getiren CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, işçilerin Türkiye'ye dönme taleplerini Türk Konsolosluğu yetkililerine ilettiğinde kendilerine, "Türkiye'den size para göndersinler, öyle dönüş yapabilirsiniz. Bizim başkaca yapacak bir şeyimiz yok" dendiğini söyledi.

İşçilerin yabancı bir memlekette çaresiz bırakıldıklarını aktaran İlhan, “İşçi kardeşlerimiz burada gıda, barınma gibi sorunlar yaşıyor. Kendi ülkesinin konsolosluğundan yardım isteyen işçilere sergilenen tutum doğru değil. Böyle bir yaklaşımda bulunanın da o ülkede işçilerin ülkesini temsil eden kurumun olması ayrıca dikkat çekici” dedi.

İlhan, işçilerin Türkiye’ye getirilmesinin gereksiz bürokratik engellere takıldığını belirterek Dışişleri Bakanlığı’na seslendi: “Lütfen, gereksiz bürokratik engelleri bahane etmeyin. Bu vatandaşlarımızı Türkiye'ye getiriniz."

‘İŞÇİLERİN VİZE SÜRESİ DE BİTTİ’

İşçilerle sürekli görüştüğünü aktaran Metin İlhan,“Sırbistan’da mahsur kalan işçilerle sürekli temastayım. Kırşehir’den Sırbistan’a giden işçiler bir süre burada çalıştıktan sonra, ücretleri işveren tarafından ödenmemiş. Emeklerinin karşılığını alamadıklarından da Türkiye’ye dönüş yapamıyorlar. İşçiler, yaklaşık 4 aydır bu ülkede mahsur. İşçilerin vize süreleri bittiği için Sırbistan’da kaçak durumuna da düştüler” diye konuştu.