Uçakta 'teknik sorun' yaşandı, 50 kişi yaralandı

Avustralya'dan Şili'ye gitmek üzere havalanan uçakta 'teknik bir sorun' yaşanması sebebiyle uçakta bulunan yaklaşık 50 kişi yaralandı. Yeni Zelanda'ya inen uçaktaki bir kişinin durumu ciddi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya'nın Sydney kentinden San Tiago'ya giden Boeing 787-9 tipi uçakta yaşanan 'teknik bir sorunun güçlü bir sarsıntıya' sebep olduğu, bu nedenle en az 50 kişinin yaralandığı açıklandı. LATAM Airlines havayolu şirketinden bir sözcü, New Zealand Herald'a yaptığı açıklamada, sorunun bazı yolcuları ve mürettebatı etkilediğini söyledi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, LA800 sefer sayılı uçak, bugün yerel saatle öğlen saatlerinde Yeni Zelanda'nın Auckland kentine iniş yaptı. Uçağın normalde Şili'nin Santiago kentine giderken Auckland'de durduğu ifade edildi. Hato Hone St John ambulans servisi, yaklaşık 50 kişinin havalimanında tedavi gördüğünü bildirdi. Bir hastanın durumunun ciddi olduğu, diğerlerinin ise hafif ve orta derecede yaralandığı kaydedildi. 

Yeni Zelanda basınına konuşan bir yolcu, uçuş sırasında 'hızlı bir küçük düşüş' yaşadıklarını anlattı. Boeing ve LATAM havayolu şirketi, olayın neden kaynaklandığı ile ilgili olarak Reuters'ın yönelttiği sorulara henüz cevap vermedi. 

 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)