Uçakta gaz çıkaran köpeğin yanına oturtulan çifte tazminat

Fransa'dan Singapur'a giden uçakta 'gaz çıkaran' bir köpeğin yanına oturtulduklarını söyleyen Gill ve Warren Press çiftine toplam 1410 dolar geri ödeme yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Singapore Airlines şirketine ait bir uçakla Fransa'nın başkenti Paris'ten Sinagpur'a uçan Gill ve Warren Press çifti, 13 saat süren uçuş sırasında 'sürekli gaz çıkarıp horladığını' söyledikleri bir köpeğin yanına oturtuldu. Press çifti, bu durumun kendileri için katlanılmaz bir hâl aldığını, bu sebeple Premium Ekonomi bölümünden Ekonomi bölümüne alındıklarını anlattı. Havayolu şirketiyle aylar süren temasların ardından şirket çifte 1410 dolarlık bilet ücretini iade etti. Çift parayı hayvan derneklerine bağışlayacak.

Business Insider'ın haberine göre, aylarca Singapore Airlines'a şikayetleriyle ilgili e-postalar gönderdiklerini söyleyen Yeni Zelandalı çift, sonunda 1410 doları geri aldıklarını, parayı da görme engelli kişilere hizmet köpeği sağlayan bir kuruma bağışlayacaklarını söyledi.

İKİ AY ARAYLA HEDİYE ÇEKİ VERİLDİ

Olay Yeni Zelanda basınında ilk olarak 8 Eylül'de haber olmuştu. Çift, Haziran ayında Fransa'dan Singapur'a Premium Ekonomi sınıfında uçmak için fazladan ücret ödemişti. Koltuklarına gelen çift, yanlarında oturan kişinin yanında duygusal destek hayvanı olduğuna inandıkları bir köpek olduğunu gördü. Gill Press'in söylediğine göre, köpek sürekli gaz ve ses çıkarıyordu. Durumla ilgili kabin memurlarıyla konuşan çifte, uçaktaki tek müsait koltukların arkada, Ekonomi sınıfında olduğu söylendi.

Başta koltuklarına kalmaya karar verseler de akşam yemeğinin ardından köpeğin tekrar gaz çıkarmaya başlaması üzerine kabin ekibi için ayrılan ve kendilerine önerilen koltuklara geçtiler. Olayla ilgili bir şikayet dilekçesi de doldurdular. Uçuşun ardından çiftle iletişime geçen havayolu şirketi, ilk olarak çifte 73 dolarlık iki hediye çeki verdi. Fakat Press çifti, Premium Ekonomi ve Ekonomi sınıfı arasındaki fiyat farkına işaret ederek bunun 'adil bir meblağ' olmadığını savundu. Bir ay sonra havayolu şirketi Press çiftine 118'er dolarlık iki seyahat çeki verdi. Çift, bu meblağın da yeterli olmadığını söyledi. 

İtirazlarının ardından, her iki yolcuya da Premium Ekonomi ve Ekonomi sınıfı arasındaki fiyat farkı olan 587'şer dolar geri ödendi. Çift, toplamda 1410 dolar geri ödeme aldı. (DIŞ HABERLER)