Uçak rötar yaptı, acil çıkış kapısını açıp kanada çıktı

Meksika'dan Guatemala'ya giden 'AeroMexico' havayollarına ait uçağın kalkışının geciktiği, yolculardan birinin acil çıkış kapısından kanada çıktığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mexico City Uluslararası Havalimanı'nda kalkışı bekleyen uçaktaki bir erkek, uçağın acil çıkış kapısını açarak kanada çıktı. Meksika'dan Guatemala'ya giden 'AeroMexico' havayollarına ait uçağının kalkışının dört saat geciktiğini söyleyen yolcular, bu süre içerisinde havalandırma ve su olmadan uçağın içinde bekletildiklerini dile getirdi. 

New York Post'un aktardığına göre, AM672 sefer sayılı uçuşta bulunan 77 yolcunun tamamı, kanada çıkan adamı desteklediklerini söyleyen bir bildiriyi imzaladı. Bildiride, uzun süren gecikmenin yolcuların hayatını tehlikeye sokan koşullar oluşturduğu ve 'adamın yolcuların hayatını kurtardığı' belirtildi.

Havaalanından yapılan açıklamada, "Guatemala'ya giden uçuşta bir yolcu, uçak park halindeyken acil durum kapısını açtı, bir kanatta durdu ve ardından uçağı veya kimseyi etkilemeden kabine tekrar girdi" denildi. Havalimanına sunulan raporda ise, "Uçağın 08:45'de kalkması planlanıyordu ancak bakım uyarısı nedeni ile kaptan geri dönmek zorunda kaldı. Yolcular mutsuzdu ve içlerinden biri acil durum kapısını açıp kanattan dışarı çıktı. Bu olay, nedeniyle uçağın değiştirilmesini gerekti" ifadelerine yer verildi. Uçuş takip izleme siteleri de, AM672 sefer sayılı uçuşunun 4 saat 56 dakika geciktiğini doğruladı. (DIŞ HABERLER)