Uçak motoruna kapılan havaalanı çalışanı hayatını kaybetti

ABD'nin Teksas eyaletinde Unifi Aviation şirketi için çalışan bir işçi, Delta Havayolları'na ait bir uçağın motoruna kapılarak yaşamını yitirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Teksas eyaletinde bir havaalanı çalışanı Delta Havayolları uçağının motoruna kapıldıktan sonra hayatını kaybetti. Konuya ilişkin açıklama yapan yetkililer, iniş yapan uçağın tek motoru çalışır halde kapıya doğru ilerlediğini, o sırada yer hizmetleri görevlisinin uçağın motoru tarafından 'yutulduğunu' söyledi.

'BİLGİ TOPLAMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR'

İşveren Unifi Aviation şirketi, ilk soruşturmanın olayın güvenlik prosedürleriyle ilgisi olmadığını gösterdiğini, ancak henüz nedeninin netleşmediğini söyledi. Şirket, ayrıca soruşturma başlatan Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu ve Delta Havayolları ile temas halinde olduğunu ve 'bilgi toplama sürecinin' devam ettiğini aktardı.

ŞİRKETTEN 'İLGİSİ YOK' AÇIKLAMASI

23 Haziran Cuma gecesi Los Angeles Uluslararası Havalimanı'ndan ayrılan Airbus A319 tipi uçak, San Antonio'ya iniş yapmıştı.

Delta'nın yer hizmetleri operasyonları için anlaşmalı olduğu Unifi Aviation çalışanının ismi henüz kamuoyuna açıklanmadı. Unifi Aviation, "İlk incelemelerimize göre olayın şirketimizin operasyonel süreci, güvenlik prosedürleri ve politikalarıyla ilgisi yok" iddiasında bulundu.

'BU TRAJEDİ ÖNLENEBİLİRDİ'

Delta ise yaptığı açıklamada, "Bu zor dönemde tüm desteğimiz hayatını kaybeden kişinin ailesi, arkadaşları ve sevdikleriyle birlikte" ifadelerini kullandı. Havayolu ayrıca başlatılan soruşturma kapsamında yetkililerle birlikte çalıştığını söyledi.

Olaydan iki gün önce Piedmont Hava Yolları'na, Alabama'da 6 ay önce yaşanan benzer bir olay nedeniyle Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi (OSHA) tarafından 15 bin 625 dolar para cezası verilmişti. OSHA, "Uygun eğitim ve güvenlik prosedürlerinin uygulanması bu trajediyi önleyebilirdi" değerlendirmesinde bulundu. (BBC Türkçe)