Uçağın iniş takımlarında Cezayir'den Fransa'ya uçtu, hastaneye kaldırıldı

Vahran'dan Paris'e yapılan yaklaşık 2 saat 35 dakikalık uçuş sırasında uçağın iniş takımlarında olduğu anlaşılan kişi hastaneye kaldırıldı. Durumunun ciddi olduğu açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cezayir'in Vahran kentinden Fransa'nın başkenti Paris'e giden bir kişi uçağın iniş takımlarında gizlenmiş şekilde bulundu. 20'li yaşlarında olduğuna inanılan ve üzerinden kimlik çıkmayan kişinin hastaneye kaldırıldığı ve durumunun ciddi olduğu açıklandı.

The Guardian'ın aktardığına göre, Fransız yetkililer, uçağın iniş takımlarında bulunan kişinin ciddi hipotermi yaşadığını ancak hayatta olduğunu söyledi. Air Algerie havayolu şirketine ait uçakta Orly havalimanında yapılan teknik kontroller sırasında bulunan kişi hakkında bilgi veren bir havalimanı kaynağı da bulunan erkeğin 'hayatta olduğunu ancak ciddi düşüklükte vücut sıcaklığı sebebiyle hayati tehlikesinin olduğunu' söyledi. 

HAVA SICAKLIĞI EKSİ 50 DERECEYE KADAR DÜŞÜYOR

Yerden 30 bin ila 40 bin fit arasında bir yükseklikte uçan uçakların bulunduğu bu yükseklikte hava sıcaklıkları eksi 50 dereceye kadar düşüyor. Oksijen azlığı da uçak dışında seyahat etmeyi hayati tehlike yaratan bir durum haline getiriyor. ABD Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) verilerine göre, 1947-2021 yılları arasında toplam 132 kişinin ticari uçakların iniş takımlarında yolculuk etmeye çalıştığı biliniyor. FAA'ya göre, bu şekilde seyahat etmeye çalışan kişilerin ölüm oranı ise yüzde 77 seviyesinde. (DIŞ HABERLER)