Üç uzmandan TikTok’un şifreleri: Mafya neden fenomen olmak ister?

Türkiye günlerdir 'fenomen' operasyonlarını konuşuyor. Cemal Dindar ve Oğuz Demir, TikTok psikolojisi ve ekonomisini, Sadık Güleç ise yeraltında olması gereken mafyanın TikTok sevdasını anlattı.

Google Haberlere Abone ol

 

DUVAR - Tiktok fenomenlerine yönelik Dilan-Engin Polat çiftiyle başlayan operasyon dalgası çok sayıda isimle devam ediyor. Zengin hayat tarzlarını görgüsüzce faş ettikleri gerekçesiyle tepkilerin odağına oturan sosyal medya ünlüleri şimdi ya cezaevinden çıkmanın ya da cezaevine girmemenin derdinde.

‘Fenomen’ diye adlandırılan kişiler yakın zamana kadar sıradan hayatları olan ‘normal’ insanlardı. Bu ‘normal’in neden ‘anormal’e döndüğünü psikaytr Cemal Dindar ve ekonomist Oğuz Demir mercek altına alıyor.

TikTok’ta meşhur olan sadece sosyal medya fenomenleri değil. Yeraltı dünyasının ünlü isimleri de TikTok’u bir racon kesme platformu olarak kullanıyor, oradan taraftar toplamaya çalışıyor. Öyle ki bazı davalarda savcılar sadece çete üyelerinin sosyal medya hesaplarını inceleyerek iddianamelerini hazırlıyor.

Gazete Duvar Yurt Haberler Servis Şefi, deneyimli gazeteci Sadık Güleç, mafya üyelerinin neden ‘yeraltı’ndan çıkma ihtiyacını hissettiğini anlatıyor.