Üç soruşturma, 218 gözaltı kararı

'FETÖ'nün TSK yapılanması' iddiasıyla görevde olan subayların da aralarında olduğu 115 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara merkezli iki ayrı operasyonda ise 103 kişi için gözaltı kararı var.

(Fotoğraf: Arşiv)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir 'FETÖ' soruşturması başlattı. Polis, savcılık kararıyla 25 ilde çok sayıda adreste sabahın erken saatlerinde arama yaptı.

Savcılığın, 'ankesör veya sabit hatlardan arananların tespit edilmesi, itirafçı ifadeleri ve yapılan teşhisler üzerine' aralarında muvazzaf, emekli, meslekten ihraç edilen ve istifa eden askerlerin de bulunduğu 115 kişi hakkında gözaltı kararı verdiği açıklandı.

Operasyon kapsamında sabah saatlerinde çok sayıda kişi gözaltına alındı.

SAVUNMA SANAYİNDE SORUŞTURMA

Bu sabah Ankara'da ise iki ayrı soruşturma kapsamında iki operasyon başlatıldı. Polis ve MİT'in ortak çalışması sonucu 'FETÖ' bağlantılı oldukları iddiasıyla daha önce savunma sanayinde çalışmış 26 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Büfe/ankesörlü hatlardan mahrem imamlarla haberleştikleri tespit edilen, ilaveten birinin mahrem imamla görüştüğü telefon hattı üzerinden Bylock kullandığı anlaşılan, savunma sanayi alanında faaliyet gösteren (TUSAŞ, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK ve Savunma Sanayii Başkanlığı) kurum/kuruluşlar bünyesinde çalışmış olup daha önce ilişiği kesilmiş olan, çoğunluğu; elektrik-elektronik, makine, bilgisayar, havacılık ve uzay, uçak mühendisi olmak üzere 26 şüphelinin, Ankara merkezli 5 ilde, 30.03.2021 tarihi itibariyle gözaltına alınmalarına karar verilmiştir."

KOMİSER YARDIMCILIĞI SINAVI OPERASYONU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca 2012 yılındaki komiser yardımcılığı sınavına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 77 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Savcılığın konuya ilişkin açıklaması şöyle: "2012 yılı polis memurluğundan komiser yardımcılığına geçiş sınavı soruşturması kapsamında, FETÖ/PDY üyeleri tarafından yazılı sınav öncesinde sınav sorularına erişilerek örgüt mensuplarına dağıtıldığının tespiti üzerine, sınav sorularını alarak komiser yardımcısı olan  ve soruların dağıtılmasına aracılık eden 77 FETÖ/PDY mensubu hakkında, Ankara merkezli 29 ilde, 30 Mart 2021 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir." (HABER MERKEZİ)

Etiketler fetö asker gözaltı