Üç PTT işçisi işten atıldı: Derdimiz para değil, bizden özür dileyin

PTT Şişli Dağıtım Merkezi'nde çalışan üç işçi işten atıldı, bir işçi de sürgün edildi. İşçiler haklarını alabilmek için eylem başlattı: "Paranın pulun derdinde değiliz. Özür dileyin."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PTT İstanbul Şişli Dağıtım Merkezi’nde çalışan üç işçi işten atıldı, bir işçi de sürgün edildi. İşçiler haklarını istedikleri için işten atıldıklarını söylerken, “Bizden özür dilesinler ve işimize iade etsinler” çağrısında bulunuyor. 9 yıl boyunca dağıtım merkezinde çalışan işçilerden Mehmet Bozkurt ise Sirkeci PTT Başmüdürlüğü önünde eylem başlattı.

KOD 49’LA İŞTEN ATILDI

Şişli’deki PTT Dağıtım Merkezi’nde çalışan işçiler, kargoya geçmek, insani şartlarda çalışmak istediklerini yetkililere iletti. Ancak bu taleplerden sonra üç işçinin işine son verilirken bir işçi de İstanbul’daki başka bir ilçeye sürgün edildi. İşine son verilen işçilerden biri de 9 yıldır burada çalışan Mehmet Bozkurt. Böbrek hastası olan ve başında kist bulunan 3 çocuk babası Bozkurt, 2 gündür Sirkeci’deki PTT Genel Müdürlüğü’nün önünde eylem yapıyor. Bozkurt işten atılma sürecini şöyle anlatıyor: “Beni kod 49’la işten attılar. Bu koda göre bana verilen görevi yapmamışım. Ne bir savunma aldılar ne de bir imza. Bir ay önce işe gittiğimde ‘seni işten attık’ diyerek kapı dışına attılar. Ben işimi nasıl yapmamışım bana bunu anlatmaları gerekiyor? Zaten yaptığımız işleri günlük olarak kaydediyorduk. Eğer yaptığımız işlere bakarlarsa yalan söylediklerini anlayacaklar. Ben hakkımı aradığım için işten atıldım.”

'40 KİLOGRAM YÜKLE İŞTEN ATILDIM'

Bozkurt 9 yıllık çalışma hayatı için şunları söyledi: “Yıllarca çok düzensiz bir çalışma şartı vardı. Yöneticiler işi bilmiyordu. Yol, yemek yardımı almadan sadece kuru bir maaşla yıllarca çalıştım. Yıllık izinlerimi bile kullanamadım. Bütün iş yükünü biz çektik. 10 kilogram yükle işe başladım, 40 kilogram yükle işten atıldım. Pandemi döneminde izin bile yapamadım. Günlerce 40 kilo taşıdım. PCR testi bile yaptırmadılar.”

Mehmet Bozkurt

 ‘PARANIN DERDİNDE DEĞİLİM…’

İnsani koşullarda çalışmak istediğini belirten Bozkurt, kadroya alınmak istedi. Haksız bir şekilde işten atılmanın kendisi için acı verici olduğunu ifade eden Bozkurt, “Bu haksızlık bitene kadar direnişime devam edeceğim” diyor: “Bu gerekçelerle işten atılmamın hiçbir izahı yok. İşe iademi istiyorum. Paranın pulun derdinde değilim. Benden, arkadaşlarımdan özür dileyerek bize işe almalarını istiyorum. Ayrıca işimize son veren kişinin cezalandırılmasını talep ediyorum. 3 çocuğum var. Çocuklarıma nasıl bakacağım? Hakkımı alana kadar bu direnişi sonlandırmayacağım.”