Uber, Ankara'da da faaliyete başladı

İstinaf Mahkemesi'nin engel kararını kaldırmasının ardından İstanbul'da faaliyete başlayan Uber, Ankara'da da hizmet vermeye başladığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de ocak ayında yeniden taksi hizmeti vermeye başladığını duyuran Uber, İstanbul'dan sonra Ankara'da da faaliyete geçti. Uber, bu sabah "Artık Ankara'nın da Uber'i var!" mesajıyla Ankara'da hizmet vermeye başladığını duyurdu.

Açıklamada, Ankaralıların bugünden (10 Mart) itibaren Uber uygulaması üzerinden sarı taksi çağırabileceği belirtildi. Uber'in, İstanbul'da hizmet vermeye başladığı 2014'ten beri popüler bir güvenli ulaşım seçeneği haline geldiği belirtilen açıklamada, Türkiye'de 4,7 milyondan fazla kişi tarafından indirilen uygulamanın İstanbul'da 18 bin taksi sürücüsü tarafından kullanıldığı aktarıldı. 

NE OLMUŞTU?

Türkiye’de 4.5 milyondan fazla kişi tarafından indirilmiş olan Uber uygulaması, İstanbul’da 14 bin 500 taksi sürücüsü tarafından kullanılmıştı. Taksiciler dışında VIP olarak tanımlanan araçlarla taşımacılık yapanlar da olmuştu. Ancak taksici dernekleri ve birlikleri şirkete dava açmış ve sonucunda İstanbul 10. Asliye Ticaret Mahkemesi, haksız rekabet oluştuğu gerekçesiyle Uber'in Türkiye'deki faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermişti. 

İstinaf mahkemesinin Uber'in sarı taksilerle çalışmaya devam etmesine izin vermesinin ardından, erişim engeli 13 Ocak 2021 itibariyle kaldırılmıştı. (HABER MERKEZİ)

 
 
Etiketler uber ankara taksi