TYS'den Sezen Aksu ve Sedef Kabaş açıklaması: Saldırı hepimizedir!

Türkiye Yazarlar Sendikası, gazeteci Sedef Kabaş’ın tutuklanması ve Sezen Aksu’nun şarkı sözleri nedeniyle linç edilmeye çalışılmasına karşı açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), gazeteci Sedef Kabaş’ın “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla tutuklanmasına ve sanatçı Sezen Aksu’nun şarkı sözleri gerekçe gösterilerek linç edilmeye çalışılmasına tepki gösterdi. “Saldırılar gerçekleri gizleyemez” denilen açıklamada “Saldırı hepimizedir! Gizlenmek istenen zamlar ve yoksullaşmadır” ifadelerine yer verildi.

'İKTİDAR, BASKILARI ARTIRIYOR, DÜŞMAN YARATIP SALDIRIYOR'

Açıklamada şunlara dikkat çekildi:

“Yoksulluk ve yolsuzlukları gizleyemez durumdaki iktidar, gündemi değiştirmek ve taraftarlarını çevresinde tutmak amacıyla baskıları artırıyor, düşman yaratıp saldırıyor. Hedefe sanatçılar, gazeteciler, televizyon sunucuları konularak düşünce özgürlüğüne, halkın bilgilenme hakkına, söz söyleme ve yazma özgürlüğüne saldırılarak ekonomiden, sağlığa, dış politikadan eğitime her alandaki başarısız politika sonuçları gizlenmek ve halk temel sorunlarından uzaklaştırılarak kamplaşmaya zorlanmak isteniyor.”

'İKTİDAR, ÖZGÜR SANATIN DİLİNİ KOPARMAKLA EN TEPEDEN TEHDİT EDİYOR'

Sanatçının muhalif olma hakkının tehdit edildiği belirtilen açıklamada “İktidar, Sezen Aksu’nun 4 yıl önce seslendirdiği bir şarkıyı öne sürerek sanatçıyı tehdit eden troller ve organizasyonların oluşturduğu içi boş gündemle sanatçının, dolayısıyla özgür sanatın dilini koparmakla en tepeden tehdit ediyor. İktidar, ‘Dinimize saldırılıyor, Cumhurbaşkanımıza saldırılıyor’ diyerek sahte gerekçelerle trolleri sanatçılar ve aydınlara yönlendiriyor. Nefret ve tehdit diliyle ülkemizde kadınlara uygulanan şiddet körüklenip güçlendirilirken sanatın muhalif olma hakkı da tehdit edilmiş oluyor” denildi.  

'TAM BİR SÖZ SÖYLEME VE YAZMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına değinilen açıklamada, “Televizyon sunucuları ve program konuşmacılarının söyledikleri sözler üzerinden söz söyleme özgürlüğü kısıtlanıyor. Sedef Kabaş’ı gece yarısı gözaltına alıp tutuklayan da aynı zihniyettir ve kabul edilemez. Nezaketsizlik bile söz konusu olsa hakaret suçu nedeniyle tutuklama anlaşılır değildir. Böylece tüm halkın; sanatçı, yazar ve gazetecilerin korkutulması, sindirilmesi amaçlanıyor. Türkiye Yazarlar Sendikası olarak söz ve yazı özgürlüğüne yönelen tehditleri protesto ediyor, Sedef Kabaş’ın tutuklanmasını kabul edilemez buluyor, tam bir söz söyleme ve yazma özgürlüğünü savunmaya devam edeceğimizi duyuruyoruz” ifadelerine yer verildi. (KÜLTÜR SERVİSİ)