Twitter'ın Sputnik çalışanlarının kişisel hesaplarını fişlemesine tepki yağıyor

Twitter'ın Rusya devlet kurumlarının 'propaganda' yaptığı iddiasıyla Sputnik çalışanlarının şahsi hesaplarına da ‘Rusya devletine bağlı medya’ etiketi eklemesi tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter'ın Ukrayna harekâtı nedeniyle Rusya'ya uygulanan yaptırımlar kapsamında Sputnik ve Russia Today gibi Rus medya kuruluşlarının resmi hesaplarının yanı sıra çalışanlarının şahsi hesaplarına da ‘Rusya devletine bağlı medya’ ibaresi eklemesi tartışma yarattı. Dünya çapında Rusya devletine bağlı medya kuruluşlarının birçok editörü ve muhabiri uygulamaya tepki gösterirken, hesabına ilgili ibare eklenen gazeteciler arasında Sputnik Türkiye çalışanları da var.

Sputnik Türkiye Haber Koordinatörü gazeteci Elif Sudagezer, "Twitter, kişisel hesabımı "Rus devletine bağlı medya" diye etiketlemiş. Evet bu da oldu" tepkisini gösterdi.

'TUTUKLANDIK'

Video editörü Onur Özovalı da uygulamaya tepki gösterdi.

'CADI AVI'

Haber editörü Erkin Öncan, Sputnik'in uygulamayı 'cadı avı' olarak nitelediği resmi açıklamasını paylaştı.

'KÜBA DEVLETİ ETİKETİ DAHA HAVALI OLUR'

Sputnik Türkiye'den yedi ay önce ayrılan Anıl Tuncer de, "Yollarımız sekiz ay önce ayrılmıştı. O tarihten beridir de başka bir kurumda çalışıyorum" diyerek şu tepkiyi gösterdi: "Tabii bunları yapılanların saçmalığını vurgulamak için söylüyorum. Yoksa 'demokratik' AB'nin internet sitelerini yasakladığı bir dönemde bu durum ancak mesleğe dair şevkimizi artırır. İsterlerse kapak fotosundan Küba devleti diye de etiketleyebilirler, daha havalı olur :)"

'BU NE SAÇMA BİR UYGULAMA'

Bir tepki de, gazeteci Çağla Üren'den geldi: "Sputnik çalışanlarına tek tek bu etiketi basıyorlar. Eskiden Rus, şu anda Batı medyasında çalışan, bizzat tanıdığım insanlar var. Bu arkadaşlar a yarın başka bir kuruma geçerse ne olacak? Bu ne saçma bir uygulama. Hiçbiri zaten Sputnik'te çalıştıklarını saklamıyor. Neyin önlemi?"

 

Etiketler sputnik twitter ukrayna