Twitter'ın ardından Meta'da da işten çıkarmalar yolda

Twitter'ın ardından Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta'da da büyük çaplı işten çıkarmaların başlayacağı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin The Wall Street Journal (WSJ) gazetesi, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı şirketi Meta'nın çarşamba günü büyük çaplı işten çıkarmalar yapmaya başlayabileceğini duyurdu.

WSJ'nin haberine göre işten çıkarmaların Meta'nın binlerce çalışanını etkilemesi bekleniyor.

Haber doğrulanırsa, eylül sonunda 87 binden fazla çalışanı olduğunu duyuran Meta, tarihindeki ilk büyük personel azaltımına gitmiş olacak.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Başkan ve İcra Kurulu Başkanı olduğu Meta'nın gelirleriyle ilgili geçen ay yaptığı açıklamada, "2023'te yatırımlarımızı az sayıda yüksek öncelikli büyüme alanına odaklayacağız. Bu, bazı ekiplerin anlamlı şekilde büyüyeceği, ancak diğer ekiplerin çoğunun gelecek yıl boyunca sabit kalacağı veya küçüleceği anlamına geliyor. Toplamda, 2023'ü ya kabaca aynı büyüklükte, hatta bugün olduğumuzdan biraz daha küçük bir organizasyonla bitirmeyi bekliyoruz" demişti.

Haberlerle ilgili sorular üzerine Meta sözcüsü, gazetecileri bu açıklamaya bakmaya yönlendirdi.
Hisseleri bu yıl yüzde 73 değer kaybederek 2016 başından beri en düşük seviyesine gerileyen Meta, 2022 S&P 500 endeksindeki en kötü performansın sahibi. (EKONOMİ SERVİSİ)