Twitter ve Instagram, Kanye West'in hesaplarını askıya aldı

Geçtiğimiz günlerde Yahudilerle ilgili attığı tweet’i silinen Amerikalı rapçi Kanye West'in, Yahudi karşıtı paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle Instagram ve Twitter hesapları askıya alındı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yasal olarak Ye adını kullanan Amerikalı rapçi Kanye West, siyahlara ve Yahudilere yönelik paylaşımlarının ardından Twitter ve Instagram'dan geçici olarak yasaklandı.

Instagram, West'in cumartesi günü yaptığı paylaşımda rapçi Sean "Diddy" Combs'un "Yahudiler tarafından kontrol edildiğini" iddia ettiği için hesabının geçici olarak askıya aldığını belirtti. Instagram'da askıya alındıktan sonra, Twitter'da Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg ile birlikte şarkı söylerken çekilmiş bir fotoğrafını yayınlayan West, Zuckerberg ile geçmişte dostane ilişkiler içinde olduklarını öne sürdü.

West'in pazar günü Twitter hesabından yaptığı paylaşımı da "nefret söylemi kurallarını ihlal ettiği" gerekçesiyle Twitter tarafından kaldırıldı, ardından hesabı da askıya alındı. West cumartesi günü Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, "Bu akşam biraz uykum var ama uyandığımda YAHUDİ HALKI için ölüm tehlikesi seviyesini 3 yapacağım. Komik olan şey ise şu: Ben Yahudi düşmanı olamam çünkü zaten siyahlar da Yahudi. Aynı zamanda siz benimle oyun oynadınız ve gündeminize karşı çıkan herkesi silmeye çalıştınız" ifadelerini kullanmıştı.

'WHITE LIVES MATTER' TİŞÖRTÜ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

West önceki günlerde Paris Moda Haftası’nda Yeezy adlı markasını sunarken giydiği “White Lives Matter” (Beyazların Hayatı Önemlidir) yazılı tişörtü ile tepki toplamıştı. Afro-Amerikalı George Floyd'un Minneapolis'te polis tarafından öldürülmesiyle başlayan ırkçılık karşıtı “Black Lives Matter” (Siyahların Hayatı Önemlidir) hareketine göndermede bulunan tişört sebebiyle West sosyal medya platformlarında eleştirilmişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)