Twitter, Trump'ı tehdit eden sahte Hamaney hesabını askıya aldı

İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'e ait olduğu ileri sürülen bir hesap, ABD'nin eski başkanı Donald Trump'a yönelik 'intikam çağrısının' ardından askıya alındı. Twitter'dan yapılan açıklamada hesabın sahte olduğu kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter, İran'ın ruhani lideri Ayetullah Ali Hamaney'e ait olduğu ileri sürülen bir hesabı ABD'nin eski başkanı Donald Trump'a 'intikam saldırısı çağrısı' yapan bir görsel paylaşılmasının ardından askıya aldı. Twitter'dan yapılan açıklamada, @khamenei_site isimli hesabın sahte olduğu gerekçesiyle askıya alındığı belirtildi.

Paylaşımda, Trump'a benzeyen bir golfçünün insansız hava aracı tarafından hedef alındığı görülüyor ve ABD tarafından suikastla geçtiğimiz yıl ocak ayında öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin 'intikamının alınacağı' belirtilerek, "İntikam kaçınılmazdır. Süleymani'nin katili ve emri veren adam intikamı tatmalıdır. İntikam her an gerçekleşebilir" ifadeleri yer alıyordu.

Daha önce, Hamaney'in resmi Twitter hesabından yapılan aşı açıklaması siteden kaldırılmıştı. Hamaney, ABD ve İngiltere yapımı korona virüsü aşılarının 'güvenilmez' olduğunu ve 'diğer ulusları kirletmeyi' amaçladıklarını iddia etmişti. Twitter'dan yapılan açıklamada, paylaşımın topluluk kurallarını ihlal ettiği kaydedilmişti. (DIŞ HABERLER)