Twitter altı ülkede 'devlet bağlantılı' 3 bin 465 hesabı kapattı

Twitter, altı ülkede 'devlet destekli bilgi operasyonlarıyla' bağlantılı oldukları gerekçesiyle 3 bin 465 hesabı kapattı. Kapatılan hesapların Çin'de yoğunlaşması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter, altı ülkede 'devlet destekli bilgi operasyonlarıyla' bağlantılı oldukları gerekçesiyle 3 binden fazla hesabı kaldırdığını açıkladı. Buna göre, Çin, Rusya, Meksika, Venezuela, Tanzanya ve Uganda'dan 3 bin 465 hesap kaldırıldı. Bu hesapların 2 bin 160'ının Çin'le bağlantılı olduğu açıklandı. 

Açıklamaya göre, Meksika'da hükümetin kamu sağlığı ve siyasi partilerle ilgili girişimlerine destek veren 276 sahte hesap; Çin'de Uygurlarla ilgili hükümet politikalarına desteğin yayılmasını amaçlayan hesaplar; Rusya'da Orta Afrika Cumhuriyeti'nde devlet politikasını destekleyen ve Libya'da da hükümete saldıran, bazıları sahte olmak üzere 66 hesap; Tanzanya'da FichuaTanzania isimli insan hakları kuruluşunu hedef alan hesaplar; Uganda'da devlet başkanı Museveni ve partisine destek amaçlı yapay faaliyetler için kullanılan 418 hesap; Venezuela'da da hükümete destek veren etiketleri ve konuları yaygınlaştırmak için kullanılan 277 hesap kapatıldı.

Twitter açıklamasında, "Kamusal diyaloğun doğruluğunu koruma ve bulgularımıza dair anlamlı bir şeffaflık sunma konusunda bir sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz" denildi. (DIŞ HABERLER)