Tuzla'da inşaat alanında 3 işçi göçük altında kaldı

İstanbul Tuzla'da bir depo inşaatında yağmur suyu hatları döşenirken meydana gelen göçükte üç işçi toprak altında kadı. Kurtarılan işçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Tuzla'da Anadolu Mahallesi Elmalık Caddesi üzerinde bulunan antrepo inşaatında yağmur suyu hatları döşendiği sırada göçük meydana geldi. Alanda çalışan Taner Korkmaz ve Murat Varol ile ismi öğrenilemeyen bir işçi toprak altında kaldı.

İhbar üzerine olay yerine İtfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. DHA'nın haberine göre kısa sürede bölgeye gelen ekipler, belden aşağıları göçük altında kalan işçileri bulunduğu yerden çıkardı. Bir işçi ise inşaat alanındaki işçilerin yardımıyla kurtuldu. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. İnşaat alanı boşaltılarak güvenlik önlemi alındı. Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

KAYMAKAM GÜNEY: GEREKLİ İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney şu bilgileri verdi: "Yağmur suyu kanalları hatları döşenirken maalesef derin bir şev ve orada çalışan işçilerimizin 3'ü göçük altında kalmışlar. İtfaiyemizin, sağlık ekiplerimizin, emniyetimizin hızlı ve zamanında müdahalesi neticesinde yaralı olarak da olsa hayati tehlikesi olmayacak şekilde işçilerimizi kurtardık. Tabii ilgili firmaya da iş güvenliği tedbirlerini daha üst seviyede alması noktasında gerekli uyarılarımızı yaptık ve gerekli işlemleri de gerçekleştireceğiz. Şu anda devam eden bir tehlike yok. Zaten çalışmalar durdurulmuş. Yani o mevcut alandaki toprağın gevşek ve gerekli tedbirleri alınmamasından kaynaklanan bir durum."

Alanda bekçi olarak çalışan Gıyasettin Topçu, "Ben uyuyordum. Gece güvenlikçisiydim. Feryada koştum geldi. Boruyu döşerken göçük oluştu. Elimizle kurtarmaya çalıştık. İtfaiye yetişti. Polis, AFAD, itfaiye hepsi geldi Allah razı olsun." diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)