Tutukluyu darp eden oğluyla 'gurur duyan' Kadirov'a tepki: 'Bu, cehennem'

Çeçen lider Kadirov'un, oğlu Adam'ın bir tutukluyu darp ettiği görüntüleri paylaşarak oğluyla gurur duyduğunu söylemesi tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çeçen lider Ramzan Kadirov, Kuran yaktığı iddia edilen bir tutukluyu darp eden oğlu Adam ile gurur duyduğunu söyledi. Telegram kanalından haki kıyafetli genç bir adamın sandalye üzerinde oturan başka bir erkeği darp ettiği, ardından yerde başına vurmaya devam ettiği bir videoyu paylaşan Kadirov, geçen ay yayınlanan videonun gerçek olup olmadığıyla ilgili şüphelere son vermek için görüntüleri paylaştığını söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Kadirov, "Onu dövdü ve doğru şeyi yaptı" diye konuştu. "Evet; abartısız, Adam'ın hareketiyle gurur duyuyorum" ifadelerini kullanan Kadirov, 'itibar, onur ve dinini savunmaya ilişkin yetişkin idealleri' edindiği için oğluna saygı duyduğunu söyledi. 

'RUSYA CEZA KANUNU'NA GÖRE SORUŞTURULSUN' ÇAĞRISI

Öte yandan, Daily Mail gazetesinin haberine göre, söz konusu darp görüntüleri hakkında Rusya Soruşturma Komitesi tarafından inceleme başlatıldı. Rus TV sunucusu Kseniya Sobçak'ın da Komite Başkanı Aleksander Bastrykin'e söz konusu paylaşımla ilgili şikayette bulunduğu bildirildi. Sobçak, "Bu, cehennem. Bu, (Çeçenya) Cumhuriyeti'nin başındaki (isim). Bu, ülkemizdeki kanunlara saygısızlık" diye konuştu. Adam Kadirov'un eylemlerinin soruşturulması gerektiğini belirten Sobçak, şeriat kanunlarına göre değil, Rusya Ceza Kanunu'na uygun bir şekilde yasal süreç başlatılması çağrısında bulundu.

Sobçak, "Bu, bu genç adamın yanına kalmamalı. Daha ne kadar bütün Rusya ile alay edip topyekun bir kolluk sisteminin açıkça yüzüne tükürebilir ki?" ifadelerini kullandı.

Darp edilen tutuklu Nikita Zhuravel de olayla ilgili Rusya'nın insan hakları ombudsmanına şikayette bulunmuş, ombudsman ise geçen ay yaptığı açıklamada konuyu Çeçenya'daki mevkidaşına sevk ettiğini bildirmişti. (DIŞ HABERLER)