TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya: İstanbul'da hedef 20 milyon turist

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, İstanbul'un 2023 turizm karnesini açıkladı. 2023'te İstanbul'u 17 milyon turistin ziyaret ettiğini söyleyen Bağlıkaya, 2024 hedefinin 20 milyon turist olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, yaptığı yazılı açıklamada İstanbul'u 2023 yılında 17 milyonu aşkın kişinin ziyaret etmiş olmasını beklediklerini, yeni hedeflerinin de 20 milyon ziyaretçi sayısı olduğunu ifade etti. 

'İSTANBUL 200'DEN FAZLA ÜLKEDEN ZİYARETÇİ AĞIRLIYOR'

Bağlıkaya, İstanbul'un 200'den fazla ülkeden ziyaretçi ağırladığını belirterek, "Komşu ülkeler başta olmak üzere birçok ülke için merkez konumunda yer alan İstanbul'a 2023 yılında en çok ziyaretçi gönderen pazarlar Rusya, Almanya, İran, ABD, İngiltere, Suudi Arabistan, Fransa, İtalya ve Irak oldu. Özbekistan, Kazakistan, Hollanda, Kuveyt ve Azerbaycan da diğer önemli pazarlar arasında yer aldı" ifadesini kullandı.

'İSTANBUL SAĞLIK TURİZMİNİN MERKEZİNDE'

Türkiye'nin sağlık turizminde İstanbul'un rolüne değinen Bağlıkaya, şöyle konuştu:

"İstanbul'da sağlık turizmi alanında Sağlık Bakanlığından belge alan hastane sayısı 188'e, tıp merkezi sayısı 79'a, muayenehane sayısı 1080'e, klinik ve poliklinik sayısı ise 435'e çıktı. Böylelikle sağlık turizmi amaçlı olarak gelen ziyaretçilerin İstanbul'da hizmet alabildikleri nokta sayısı 1782'ye ulaştı. Sağlık turizmi alanında İstanbul'da hizmet veren seyahat acentesi sayımız ise 590'a çıktı. Bu verilere göre İstanbul, sağlık turizminin merkezi konumunda yer alıyor ve her yıl binlerce sağlık turistine ev sahipliği yapıyor."

İstanbul'un eğitim turizmi bakımından da dünyada çok önemli bir noktada bulunduğunu ifade eden Bağlıkaya, sadece İstanbul'da öğrenim gören yabancı öğrenci sayısının 97 bin 821 olduğunu belirtti. 

Bağlıkaya, Türk turizminin en önemli destinasyonlarından biri olan İstanbul'un yanı sıra turizmin Türkiye'nin dört bir yanında gelişmesi için seyahat acenteleriyle birlikte çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek sözlerini noktaladı. (HABER MERKEZİ)